Haberler

Diyarbakır Valisi Kıraç'tan Ramazan Mesajı

Güncelleme:

Diyarbakır Valisi Mustafa Kıraç, Ramazan ayı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Kıraç kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Birliğin, dayanışmanın ve bereketin arttığı; hoşgörü, şefkat, merhamet ve rızkın bol olduğu bir Ramazan ayını daha birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayında asıl olan aç ve susuz kalmak değil, Allah'ın rızasını kazanmak uğruna açlığa ve susuzluğa razı olabilmektir. Böylesi bir sevgi bizi Hakk'a ve hakikate; insana ve insanlığa daha da yaklaştıracaktır.

Bilindiği gibi Diyarbakır, 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olan Ulu Cami ile Kur-an'ı Kerim de adı geçen Hz Zülkifl (a.s.) ve Hz. Elyasa (a.s.) peygamberlerimiz ile Hz. Nebi Harun 'un (a.s.) kabirlerinin bulunduğu manevi havası yüksek bir şehirdir.

Mübarek Ramazan ayı, gönül dünyamızda kendimizi muhakemeye çekmek için bir vesile olduğu gibi, diğer Müslüman ülkelerde de yaşanan sıkıntıların, dostluk ve kardeşlik duygusu ile ortadan kaldırılabilmesi için bir imkan ve fırsattır aynı zamanda. Yoksul ve yoksun kardeşlerimizin yaralarını sarmak, zengin-fakir; genç-yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, aynı saflarda durmak birliğimizi ve dirliğimizi de daha anlamlı hale getirerek milletimizi daha da güçlendirecektir.

Ramazan Ayı'nın ülkemize huzur, barış ve hoşgörü getirmesi temennisiyle, tüm İslam Alemine ve Diyarbakırlı hemşerilerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum.''

Kaynak: Temsilci / Yerel

11 Ayın Sultanı Mustafa Kıraç Cahit Kıraç Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title