Haberler

Diyarbakır'da Tatlıcılar Sitesi'nin Temeli Atıldı

Diyarbakır'da Tatlıcılar Kooperatifi Üretim Tesisinin Temeli Atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siteleşme ile Beraber Diyarbakır'ın Tatlı Sektöründe Ulusal ve Uluslararası Marka Olması Yönünde Önünün Açıldığını Söyledi.

Diyarbakır'da Tatlıcılar Kooperatifi üretim tesisinin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, siteleşme ile beraber Diyarbakır'ın tatlı sektöründe ulusal ve uluslararası marka olması yönünde önünün açıldığını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi. Bağlar Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Kayapınar ve Sur Belediyesi'nin girişimi ile çeşitli meslek gruplarının siteleştirilmesi yolunda sürdürülen çalışmalar kapsamında odunculardan sonra şimdi de Tatlıcılar Sitesi'nin temeli atıldı.

Şehitlik son durakta geniş bir arazi üzerinde düzenlenen temel atma töreninde DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Fahrettin Akyıl, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Lokanta Kebap ve Tatlıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Elbahadır ve çeşitli meslek gruplarının Oda başkan ve yöneticileri hazır bulundu. Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 4 yıl önce planlı bir kentsel gelişimi önlerine hedef koyduklarını belirterek bunun için de imar planında bir dizi kararlar aldıklarına dikkati çekti. Aynı meslek grubuna ait esnafı bir araya getirerek kent içinde dağınık, amacına uygun çalışma imkanı bulamayan esnaf arasında güçlü birlikteliği sağlamayı amaçladıklarını belirten Başkan Baydemir, esnaf gruplarının siteleştirilmesini sağlamak amacı ile bin 471 hektarlık alan belirlediklerini söyledi. Esnafın siteleşmesinin hem kamu yönetimi için, hem yurttaş hem de esnaf için sayısız yararları bulunduğunu belirten Baydemir, "Eminim siz esnafımız mesleğinizi icra ederken büyük zahmetler çekiyorsunuz, büyük bir titizlik gösteriyorsunuz. Starbox, Migros, McDonalds gibi pek çok marka gibi Diyarbakır kadayıfının da bir marka olmayı hak ettiğine inanıyorum. Büyükşehir Belediyemizin başta Sağlık Daire Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, DİSKİ Genel Müdürlüğü olmak üzere ilgili tüm birimlerine bu konuda mesai yaptırdık. Tatlıcılar Sitesi'nin oluşturulması için sayısız görüşme, toplantı ve fizibilite raporları hazırladık. Sitenin elektrik, mekanik, statik ve inşaat gibi mühendislik projelerine destek verdik. Su, kanal ve yol gibi altyapı sorunlarını çözüyoruz. Kendi aralarında Odalar da, kooperatifler de örgütleniyor. Yani planlı kentsel gelişim çabamızı yürütürken örgütlü bir topluma da öncülük etmiş oluyoruz. Bu anlamda da bahtiyarım'' dedi.

Lokanta, Kebap ve Tatlıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Elbahadır, siteleşme yolunda özellikle Baydemir'in ve Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı'nın önemli desteğini arkalarına aldıklarını belirterek teşekkür etti.

Lokanta, Kebap ve Tatlıcılar Kooperatifi Sitesi'nin temel atma töreninde konuklara Diyarbakır tatlısı ikram edildi. Bu arada bir grup mahalle sakini de kanalizasyon, ulaşım ve çocuklar için oyun alanı konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüştü. Mahallelilerin taleplerinin yerine getirilmesi için sürdürülen mevcut çalışmadan söz eden Baydemir, en kısa zamanda tüm taleplerin yerine getirilmesi için büyük bir çaba harcayacaklarını belirtti.

(RB-RB-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title