Haberler

Deklanşörün Ustaların Unutulan Sokak Oyunlarının İzini Arayacak

Arbella Makarnanın düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması bu yıl yedinci kez makarna tutkunlarını buluşturuyor.

Arbella Makarnanın düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması bu yıl yedinci kez makarna tutkunlarını buluşturuyor.

Her geçen yıl daha fazla ülkeye ve sanatçıya ulaşarak dünya fotoğrafçılarını buluşturan bir platform niteliği kazanan Arbella Makarna Uluslararası Fotoğraf Yarışması, FIAP, GPU ve TFSF gibi üç büyük, ciddi ve referans kabul edilen kuruluşun onayı ile düzenleniyor. Her sene sanatçıları farklı karelere ve perspektiflere yönlendiren yarışma, belirlediği kategorilerle güncel gelişmelere ve konulara dikkat çekme özelliği taşıyor.

Sokak oyunları unutulmasın

Günümüz modern toplumunda, şehirleşmenin artması ile oyun alanlarının yok olmaya yüz tutması, geleneksel çocuk oyunlarının unutulmasına neden oldu. Sokaklarda oynanan çocuk oyunlarının çoğu unutuldu ya da unutulmaya yüz tuttu. 'Çocukların eli ve elbiseleri kirlenmedikçe yalnızlığı artıyor' gerçeğinden yola çıkan Arbella, fotoğraf sanatçılarına, "Belki birileri bu oyunları hala oynuyordur ya da oynamayı istiyordur. Bu güzelliği hatırlatmak isteyen sanatçılarımız fotoğraf makinelerinizi alın ve sokaklara çıkın" çağrısında bulundu.

Bilinmeyenleri görmek, bilinenleri fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmek üzere yollara düşen fotoğraf sanatçılarına destek vermeyi hedefleyen firma, diğer bir kategoride ise fotoğrafçıların objektiflerini spora çevirtiyor. Bu kapsamda, fotoğraf sanatçılarını sporun dostu, sporcunun enerji kaynağı makarna ile dünyayı dolaşmaya, evrensel ve yöresel her türlü amatör ve profesyonel sportif faaliyeti fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmeye çağırıyor.

Herkes katılabiliyor

Yarışmacılar, renkli ya da siyah-beyaz, geleneksel veya modern, her türlü fotoğraf tekniklerini kullanabiliyor. Yarışmayla ilgili tüm detaylara, teknik bilgilere ve başvuru formlarına (www.arbella.tv) adresinden ulaşılabileceği bildirildi. Son katılım tarihi 17 Nisan 2017 olan yarışma dört kategoriden oluşuyor. 'Makarna ile Sağlıklı Yaşam', 'Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları', 'Spor' ve 'Serbest' kategorilerinde katılımcılar her kategoride en fazla 4 farklı fotoğraf ile katılabilecek.

Ödüllü yarışma

Sanatçıların çabalarını ödüllendirerek fotoğraf sanatına duyulan ilgiyi canlı tutmayı hedefleyen yarışmada, para ödüllerinin yanı sıra FIAP ve GPU'dan toplam sekizer altın, gümüş ve bronz madalya, 48 mansiyon ve her kategoriden en fazla 75 sergileme ödülü verilecek. Ayrıca seçilecek tüm kategorilerden bir eser sahibine 'Arbella Özel Ödülü', FIAP tarafından yarışmada en fazla derece alan sanatçıya 'En İyi Fotoğrafçı Ödülü' sunulacak. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arbella Yerel Haberler

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title