Haberler

Cü'de Basın Tarihi ve Tercüman-I Ahval Konferansı Düzenlendi

umhuriyet Üniversitesi (CÜ) İletişim Kulübü tarafından "Basın Tarihi ve Tercüman-ı Ahval" adlı konferans ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Orhan Koloğlu, Gazeteci-Tarihçi ve Prof. Dr. Suat Gezgin'in konuşmacı olduğu konferansa CÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Boyraz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferans öncesi konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Boyraz, basın hayatında nereden nereye gelindiğinin karşılaştırılacağı konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Yapılacak olan karşılaştırmalar sonunda nerede olduğumuzu tespit ederek çeşitli planlamalar yapmamız gerekecek " dedi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Orhan Koloğlu, Gazeteci-Tarihçi ve Prof. Dr. Suat Gezgin tarafından "Basın Tarihi ve Tercüman-ı Ahval" konulu konferansa geçti. Soru cevap bölümünün ardından Dekan Prof. Dr. Boyraz, Orhan Koloğlu ve Prof. Dr. Suat Gezgin'e plaket takdimi sonrasında Tercüman-ı Ahval'in 153. yılı nedeniyle hazırlanan fotoğraf sergisi açıldı.

Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin açılışını Orhan Koloğlu, Prof. Dr. Suat Gezgin ve Dekan Prof. Dr. Şeref Boyraz gerçekleştirdi. Sergide Tercüman-ı Ahval Gazetesi ve Osmanlı döneminde azınlıklar tarafından yayımlanmış olan gazetelere ait kupürler yoğun ilgi gördü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Üniversitesi Orhan Koloğlu Şeref Boyraz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title