Haberler

Çocuklar Meclisini Oluşturdu

Malatya Kent Konseyi bünyesindeki "Çocuk Çalışma Grubu", düzenlenen genel kurul sonrasında "Çocuk Meclisi" olma kararı aldı.

Malatya Kent Konseyi bünyesindeki "Çocuk Çalışma Grubu", düzenlenen genel kurul sonrasında "Çocuk Meclisi" olma kararı aldı.

Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulda, Çocuk Meclisi temsilcisi Rahime Akar ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 7-14 yaş arasındaki öğrencilerden oluşan meclis üyeleri seçildi.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Çocuk Meclisi seçiminin yapılmasının Malatya'daki çocuklar için bir ayrıcalık olduğunu ifade etti.

Yıldırım, "Biz dünyayı atalarımızdan miras almadık, çocuklarımızdan emanet aldık. Bu emanetlere sadece bizim sahip çıkmamız yeterli olmayacaktır. Çocuklarımızın da kendi dünyalarına ve kendi şehirlerine sahip çıkması gerekiyor" dedi.

Çocuk Meclisi temsilcisi Rahime Akar ise Çocuk Meclisine ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilerin katılabildiğini ve şu anda 400'e aşkın üyelerinin bulunduğunu belirtti.

Akar, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 81 ilde sadece 5-6 ilde Çocuk Meclisi bulunuyor. Bu illerden birisi de Malatya. Çocukların kendilerinin de bir şeyler yapabildiklerine inanmaları için çaba gösteriyoruz. Çocuklarımızın bilinçli yetiştirilmesi gerekiyor. "

Yapılan seçim sonrasında Çocuk Meclisi yönetim kurulu, Ömer Faruk Güneş, Şafak Özel, Nurdan Ejder, Betül Dursun, Reşit Çoban, Aleyna Olgu Ünal, Halit Seyfullah Polat, Gizem Mumcu, Huri Beste Irgat, Nahit Bozatlı, Alaattin Gülgen, Murat Fırat, Fırat Fırat gibi isimlerden oluştu.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title