Haberler

CHP Uşak Milletvekili Yılmaz, Afgan Mültecileri Ziyaret Etti

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Halit Ziya Uşaklıgil Kampusu'nda kalan Afgan mültecileri ziyaret etti.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Halit Ziya Uşaklıgil Kampusu'nda kalan Afgan mültecileri ziyaret etti.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uşak'a yaklaşık 10 gün önce gelen 300 mülteciden 168'inin Halit Ziya Uşaklıgil Kampusu'ndaki binalarda kaldığını belirtti.

Mültecilerin çeşitli sorunları bulunduğunu ifade eden Yılmaz, "Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü mültecilere destek oluyor. Şu anda hukuki statüleri tam olarak belli değil. Barınmaları için ödenek yok. Bu insanların barınma sorunlarının nasıl çözüleceği netleşmeli" dedi.

Mültecilerin sorunlarının, yerel imkanlarla tam anlamıyla çözülemeyeceğini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Hükümet ve BM nezdinde bir çalışma yapılmalı. Özellikle BM, sosyal yardımda bulunup, bu insanlara sahip çıkmalı. Hükümet de mültecilerin hukuki statülerini belirlemeli. Eğitim, sağlık, güvenlik, barınma ve beslenme gibi temel sıkıntıların çözülmesi için konuyu Ankara'ya taşıyacağım. TBMM'ye bununla ilgili soru önergesi vereceğim. BM'yle gerekli diyalogun sağlanması için de ilgili bakanlıklarla görüşmeler yapacağım. Sıkıntıların bir an önce çözülmesi lazım. Aksi halde buradaki yerel bürokratlar da zorda kalıyor."

CHP İl Başkanı Bülent Horosan da kalacak yer ve beslenme sorununun acil olarak çözüme kavuşturulmasının yanı sıra çocukların eğitimlerinin aksamaması gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Uşak / Zeynep Hoşgörür

Yayıncı: Ramazan Ercan - UŞAK

Kaynak: AA / Yerel

Halit Ziya Uşaklıgil Dilek Akagün Yılmaz Enver Yılmaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title