Haberler

CHP Torbalı İlçe Başkanı Akpınar: "Bakanlar İstifa Etmeli"

Üç bakan çocuğunun isminin yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karışmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten CHP Torbalı İlçe Başkanı Faruk Akpınar, “Türkiye Cumhuriyeti gibi bir devletin en önemli 3 bakanının oğlu yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla anılıyorsa, o bakanların görevlerinde daha fazla durmaları doğru olmaz. Soruşturmanın selameti için bakanların görevlerinden ayrılması, soruşturmanın derinleşerek sürdürülmesi gerekiyor.

Üç bakan çocuğunun isminin yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karışmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten CHP Torbalı İlçe Başkanı Faruk Akpınar, "Türkiye Cumhuriyeti gibi bir devletin en önemli 3 bakanının oğlu yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla anılıyorsa, o bakanların görevlerinde daha fazla durmaları doğru olmaz. Soruşturmanın selameti için bakanların görevlerinden ayrılması, soruşturmanın derinleşerek sürdürülmesi gerekiyor. Adalete güvenen, hukuka saygısı olan bir hükümetin, savcılar ve emniyet müdürleri üzerinde baskı kurmadan, iddiaların açığa çıkmasına izin vermesi gerekir" şeklinde konuştu.

AKPINAR, "HIRSIZLIK BABADAN OĞULA GEÇER"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hırsızlık babadan oğula geçer" şeklinde söylediği ileri sürülen sözlerini hatırlatan Akpınar, "Yapılan operasyonu dış güçlere yada başka yerlere bağlayıp üzerini örtmek yerine, bu ayıbı temizlemek gerekiyor. Bakan çocukları eğer gerçekten yolsuzluk ve rüşvet işlerine bulaşmışlarsa babalarının isimlerini kullanarak yapmışlardır. Bu nedenle o bakanların milletin vicdanını rahatlatmak adına bulundukları makamlardan istifa etmeleri gerekir. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten bu makamların rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile anılmaları devlet geleneğimize yakışmaz" dedi.

"MİLLET HESABINI SANDIKTA SORACAKTIR"

Ayakkabı kutularında çıkan paraları, savcıların değiştirilmesi, emniyet müdürlerinin görevlerinden alınmalarının endişe verici olduğunu belirten başarılı ilçe başkanı Akpınar, "Hükümet söz konusu iddiaların üzerine gitmek yerine emniyet müdürleri ve savcıları görevden alıyor. Bu durum endişe vericidir. Delillerin karartılmadan, bu konuların üzerine gidilmeli. Halk vicdanında hükümet mahkum edilmiştir. Yargı ve hukuk yoluyla suçlular cezalandırılmazsa bile bu halk sandıkta hükümete bunun hesabını soracaktır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

türkiye cumhuriyeti faruk akpınar Torbalı Yerel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title