Haberler

KOBİ Politikaları Kurulu Toplantısı Gercekleşti

Güncelleme:

KOBİ Politikaları Kurulu Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır başkanlığında komisyon ve kurul çalışmaları kapsamında gerçekleşti.

KOBİ Politikaları Kurulu Toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır başkanlığında komisyon ve kurul çalışmaları kapsamında gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kurul Başkanı Cihat Çakır, "Birliğimiz de KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmaya yönelik olarak gerek çeşitli projeler geliştirmek suretiyle, gerekse de bağlı oda, borsaları vasıtasıyla direk hizmetler verilmek suretiyle önemli çalışmalar yürütmektedir. KOBİ'ler sürdürebilir kalkınmanın kilit aktörleri olup ekonominin yapı taşları olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Dünya pazarına açılmakta sıkıntı yaşayan KOBİ'lerimizin globalleşmeye ihtiyaç duymaktadırlar. Ekonomik canlılığın bir barometresi olan KOBİ'lerimiz her ülkede olduğu gibi ülkemiz ekonomisinde de son derece önemli bir yere sahiptir. Ülke ekonomisine bir taraftan yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve ödedikleri vergiler açısından katkıda bulunurken, diğer taraftan da coğrafi açıdan ülkenin bütün bölgelerine dağılmış olmaları nedeniyle bölgesel kalkınmada son derece önemli rol oynamaktadırlar. Ülke ekonomisinin can damarı olan KOBİ'ler için büyük önem taşıyan KOBİ Politikalar Kurulu ile KOBİ'lerimizin sorunlarına eğilerek her platformda seslerini duyurmalarını sağlamaktayız. Gerçekleştirdiğimiz kurul toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda atılan adımlar bizleri mutlu ve onure etmiştir. Başkanlığını yürüttüğüm TOBB KOBİ Politikalar Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda 64. Hükümet programına alınarak G20 ve B20 zirvelerinde gündem oluşturan konular arasına girmiştir" dedi.

Toplantıya, Kurul Başkanı Cihat Çakır, TOBB Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Burkay, Başkan Yardımcısı Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Sözcü Bayındır Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İnanır, Raportör Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz ile kurul üyeleri katıldı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cihat Çakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title