Haberler

Bursa: Temaşa-i Ramazan'da Zekai Tunca Klasiği

- Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Düzenlenen Temaşa-i Ramazan Programında Sahne Alan Zekai Tunca, Konserinde Musiki Ustalarını Şarkılarıyla Andı.

- Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Temaşa-i Ramazan programında sahne alan Zekai Tunca, konserinde musiki ustalarını şarkılarıyla andı.

Zekai Tunca, Orhangazi Parkı’nda yapılması planlanan, ancak sağanak yağıştan dolayı Tayyare Kültür Merkezi’ne alınan konserinde, Sadettin Kaynak, Sadi Hoşses, Selahattin Pınar ve Sadi Işılay başta olmak üzere bir çok bestekarın şarkılarını seslendirdi. Tunca, “Bursa’da konser verip, sanat güneşimizi unutur muyuz?” diyerek Zeki Müren’in “Hiçbir şeyde gözüm yok” parçasını salonu dolduran hayranlarıyla birlikte söyledi.

Bursa’ya gelirken, kendisinin elinden tutarak Türk sanat müziğine kazandıran Selahattin İçli’nin vefat haberini aldığını anlatan Tunca, “Konserimde seslendireceğim parçaları düşünürken, ‘Selahattin İçli’nin de hangi eserlerini okuyayım’ diye aklımdan geçirdim. Bu arada cep telefonuna bir mesaj geldi. Selahattin İçli hocam vefat etmiş. Herhalde 6. his bu olmalı. Onu rahmetle anıyorum” diye konuştu.

(MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title