Haberler

Buca Belediyesi'nde En Düşük İşçi Maaşı 21 Bin 100 TL Oldu

Güncelleme:

Buca Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında yapılan ek protokol görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Protokole göre, belediyedeki en düşük işçi maaşı tüm haklarıyla birlikte toplam 21 bin 100 TL oldu. Belediye emekçilerine seslenen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Yeni kazanımlarınız ananızın ak sütü gibi helal olsun” dedi.

Buca Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında yapılan ek protokol görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Protokole göre, belediyedeki en düşük işçi maaşı tüm haklarıyla birlikte toplam 21 bin 100 TL oldu. Belediye emekçilerine seslenen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Yeni kazanımlarınız ananızın ak sütü gibi helal olsun" dedi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle Buca Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesine bağlı olarak yapılan zam oranının yetersiz kaldığını belirten işçiler ek protokol talebinde bulundu. Bu süreçte Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Genel İş Sendikası Toplu İş Sözleşme Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Genel İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Ali Haydar Kara, Genel İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Savaş Aras ve iş yeri temsilcileri ile görüşme yaptı.

Görüşme sonucunda Buca Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 19 bin 600 TL ve bin 500 TL yemek kartı olmak üzere toplam 21 bin 100 TL olarak belirlendi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Başkan Kılıç, yeni kazanımların tüm emekçilere hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik koşulları çok iyi bildiklerini belirten Başkan Kılıç, şunları söyledi:

"Bu ekonomik sıkıntılarla açıkçası bugün anlaştığımız ücret veya ocak ayında yapılacak zamlar, bunların hiçbirinin insanca yaşamak için, yoksulluk hatta açlık sınırının üzerine geçebilmeniz için yeterli olmadığını ben de görüyorum. Şu an ki ekonomik krizin en fazla etkilediği kurumların başında yerel yönetimler geliyor. Ancak biz "işçimizi hiçbir zaman ama hiçbir zaman şu anki ekonomik krizin altında ezdirmeyeceğiz" dedik. Hak ettiği ücreti, alınlarının terini eninde sonunda vereceğimizi zaten konuşuyorduk. İşçilerimizin, emekçilerimizin sesini duyurabilecekleri yegane yer burası. Taşın altına elimizi koyduk. Çok değerli sendika temsilci arkadaşlarımızla, çok değerli genel başkan yardımcımızla birlikte en azından sizlere bir merhem olsun, şu anki ekonomik krizi en azından daha hafif bedelle atlatmanız için bir bedelde anlaştık. Hepinize ek protokoldeki anlaşmış olduğumuz ücretler hayırlı olsun. Güle güle harcarsınız inşallah."

Konuşmanın ardından Kılıç, sendika yönetimi ve belediye işçileri Moğollar'ın "Dinleyiverin Gari" şarkısı eşliğinde hep birlikte dans etti. Belediye işçilerinin ek protokol talepleriyle başlattıkları iş bırakma eylemi ise sona erdi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Buca Belediyesi Erhan Kılıç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title