Haberler

Bpw'li Kadınlar 1930'larda Buluştu

Adana İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Konfederasyonu (BPW) ilginç bir geceye imza attı.

Adana İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Konfederasyonu (BPW) ilginç bir geceye imza attı.

Federasyonun Başkanı Ayça Katlav tarafından düzenlenen gecenin esprisi 1930'lu yıllardaki kadınları yansıtmaktı. Kostümlerden makyaja, aksesuarlardan ayakkabılara kadar tam anlamıyla 1930'lı yılların konseptini yansıtan gece iş ve meslek sahibi kadınları çok farklı portrelerle günümüze taşıdı. Gecenin ev sahipliğini yapan ve aynı zamanda MHP Çukurova Belediye Meclis Üyesi Aday adayı olan Ayça Katlav'a ünlü sanatçı Yeliz Yeşilmen de destek verdi.

Geceye ev sahipliği yapan Adana İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Başkanı Ayça Katlav, "Farklı dilleri konuşan, farklı ülkelerde yaşayan ve farklı gelenek ve görenekleri olan üyeleri olmasına rağmen tüm dünyadaki BPW'ler olarak hepimiz aynı amacı paylaşmaktayız" dedi.

BPW'nin geçmişi hakkında da bilgi veren Katlav, "BPW 80 yılı geçmiş bir süre önce ABD'li Dr. Lena Madesin Phillips tarafından kurulmuştur. Kendisi kuruluştan birkaç yıl sonra, o günden beri yaşananları anmak, geçmişin ve bu günün gelişimini kutlamak amacıyla Mum Işığı Seremonisi yapmaya başlamıştır. Biz de bu akşam töreni yaparken tarihi anıları ve becerileri anımsayıp, bu günün başarılarını kutlayacağız" diye konuştu. Katlav şöyle devam etti:

"O zamanki ABD üyeleri kendi ilgi ve inanışlarını Avrupalı kadınlarla paylaşmak üzere Avrupa' ya iyi niyet gezileri düzenlemişler. Gösterdikleri efor ve etkiyle bir çok ülkede gruplar örgütlenmeye başlamış. 1930 yılında 16 farklı ülkeden gelen kadınlar Genevre'de buluşmuşlar ve uzun zamandır hayalini kurdukları "Uluslararası Federasyonu" kurmuşlar. Bu akşam yakacağımız mumlar, dünyanın her yerinde kendini bu işlere adamış kadınların tutku ve çabalarını temsil etmektedir." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeliz Yeşilmen Ayça Katlav Çukurova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title