Haberler

Bm, Butgem'i Örnek Kurum Gösterdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı'nın (UNDP) "2015 İnsani Gelişme Raporu"nda örnek kurum olarak gösterildi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı'nın (UNDP) "2015 İnsani Gelişme Raporu"nda örnek kurum olarak gösterildi.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, BUTGEM, UNDP tarafından yayınlanan 2015 İnsani Gelişme Raporu'nda yer aldı. "Çalışma" kavramının ele alındığı raporda, BUTGEM'in genel amacı, hedefleri ve eğitim programlarıyla ilgili bilgilere yer verildi.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, konuyla ilgili değerlendirmesinde, BUTGEM'in raporda yer almasının Türkiye ve Bursa için gurur verici olduğunu belirtti.

BUTGEM'in dünya çapında bir mükemmeliyet merkezi haline geldiğine işaret eden Topuk, "İş dünyasının nitelikli iş gücüne katkı sunan BUTGEM'i artık dünya kabul ediyor ve birçok ülke, artık BUTGEM'i örnek alıyor. Bu, hem Bursa, hem de ülkemiz için iftihar edilecek bir durum. Bu başarı, tüm Bursa iş dünyasının başarısıdır" ifadelerini kullandı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener de Türkiye'nin en önemli meselelerinden "nitelikli istihdam"a büyük fayda sağlayan BUTGEM'in başarıyla yoluna devam ettiğini kaydetti.

Gülener, "Her şehrin BUTGEM gibi merkezlere ihtiyacı var. Devletten hiçbir destek almadan faaliyet gösteren BUTGEM'in başarısının ülke sınırlarını aştığını görmek, gelecek için umut verici. BUTGEM, büyük bir değer. BTSO çatısı altında faaliyet gösteren bu merkezin daha güzel başarılara imza atacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

BM Kalkınma Programı kapsamında kurulan İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi teknik uzmanı Gökhan Dikmener ise sürdürülebilir çalışma koşullarının sağlanabilmesi için mesleki beceri geliştirme süreçlerine özel sektör katılımının şart olduğunu, tüm ülkelerde BUTGEM'deki şeklin örnek alınması gerektiğini aktardı.

Kaynak: AA / Yerel

Birleşmiş Milletler Fahrettin Gülener Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title