Haberler

Bingöl'den Filistin'e destek çağrısı

Güncelleme:

Bingöl'den Filistin'e destek çağrısı Bingöl'de İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Filistin'e destek çağrısı yapıldı.

Bingöl'den Filistin'e destek çağrısı

BİNGÖL - Bingöl'de İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Filistin'e destek çağrısı yapıldı.

Birçok ilde olduğu gibi Bingöl'den de Filistin'e yönelik destek çağrısı yapıldı. İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından merkez Genç Caddesi üzerinde bir basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasında ilk olarak konuşan Hür Dava Partisi Mersin Milletvekili Faruk Dinç, müminlerin artık direnişe geçtiğini belirtti.

Dinç, "1948'den bu yana terör şebekesi İsrail, Gazze'de, Kudüs'te huzur bırakmamıştır. Bu terör şebekesi İsrail, sokaklarda kadın, yaşlı, çocuk demeden sivilleri katletmektedir. Bugüne kadar yaptığı zulümler ve bugüne kadar akan kanlar, gözyaşı müminleri artık direnişe geçirmiştir. Dünden itibaren Aksa Tufanı olarak harekete geçen ve siyonizmi kalbinden vuran, onları rahatsız eden hareketi selamlıyoruz" dedi.

Daha sonra platform adına açıklama yapan İbrahim Dağılma ise "Bir asırdan uzun bir süredir, siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik sistematik olarak uyguladığı işgal ve katliam devam etmektedir. Topyekun bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz mescidi aksayı postallarıyla kirletmektedir. Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetini, şerefini korumaktadır. Her gün şehit vermesine rağmen direnişini cephe cephe büyüten Filistin halkının direnişini selamlıyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklaması, edilen duanın ardından sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filistin Bingöl Genel Yerel Politika Haberler

title