Haberler

Başkan Ekinci Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve İlçe Teşkilatıyla Bir Araya Geldi

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediye meclis üyeleri, merkez mahalle muhtarları ve ilçe teşkilatı ile istişare toplantısında bir araya gelerek, 16 Nisanda yapılacak olan referandum hakkında bilgiler verdi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediye meclis üyeleri, merkez mahalle muhtarları ve ilçe teşkilatı ile istişare toplantısında bir araya gelerek, 16 Nisanda yapılacak olan referandum hakkında bilgiler verdi.

16 Nisanda yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında temaslarına ara vermeden devam eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelip neden evet demeleri gerektiğini anlatıyor. Son olarak merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Ekinci, merkezi hükümetin iktidar dönemindeki çalışmalarına değindi. AK Parti Eyyübiye İlçe SM Başkanlığı ile birlikte yapılan kahvaltıya Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, AK Parti Eyyübiye SKM Başkanı Mustafa Ağar'ın yanı sıra merkez mahalle muhtarları ve AK Parti Eyyübiye İlçe Teşkilatı üyeleri katıldı. Özel bir otelde gerçekleşen toplantıya ev sahipliği yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, merkez mahalle muhtarların sorunlarını tek tek dinleyerek çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Yapılan istişare toplantısında konuşan Başkan Ekinci, "16 Nisan da Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin oylanacağı referandum süreci, halk oylama süreci var. Bu bir parti meselesi değil memleket meselesi. Yeni bir sisteme geçiş yapıyoruz. Neden yeni bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu hakkında bir kaç husus var, onları da dikkatinize sunmak istiyoruz. 2003 yılında AK Parti iktidara geldiği zaman yapılan hizmetler Cumhuriyet döneminde yapılan hizmetlerden çok daha fazla. Eğitim alanında, sağlık alanında ve diğer alanlarda. Neden daha Fazla, çünkü 2003 'den sonra istikrarlı bir hükumet var. İstikrar devam ediyor ve iktidar gibi davranan bir iktidar var. Dolayısıyla insanların ihtiyaç duyduğu hizmetleri seri bir şekilde yerine getiriyordu. Fakat 7 Haziranda sizin de gördüğünüz gibi koalisyon ortaya çıktı. Daha doğrusu koalisyon hükumet kurulması ortaya çıktı ve birkaç ay hükumet kurulamadı. Kurulamadığında sizler de takdir edersiniz ki her türde icraat durdu, hepimiz de gördük bunu. Hızlı, seri ve pratik olan iktidar o dönemde bir yerde patinaj yapmaya başladı ve birileri de hükumetin kurulmaması adına her türlü engellemelerde ve olay çıkması konusunda girişimleri oldu. Birkaç ay sonra tekrar seçime gidildi ve sizlerde gördünüz AK Partiyi tekrar iktidar yaptınız. Önümüzde tekrar bir tehlike var, nedir bu tehlike. Koalisyonlar tekrar ortaya çıkar ise geçmiş dönemlerde olduğu gibi 15 ayda bir hükumetlerin kurulacağı bir dönem başlayacak. 65. hükumet döneminde tabi AK Partinin döneminde ortalama sayısı arttı ama baktığımızda hükumetlerin süresi 15 ay. 15 ayda bir hükumetlerin gelip kadrolarını kurması, hizmet yapması ve sonrası tekrar bir seçim. Sizlerde takdir edersiniz ki böyle bir süreçte hizmet yapılamaz. Madem 2023'ü hedefliyoruz, 2053'ü ve 2071'i hedefliyoruz, o zaman ne yapılması gerekiyor, bu sıkıntılı ortamı ortadan kaldırmak gerekiyor. Dolayısıyla böyle ihtiyaçtan dolayı Cumhurbaşkanı hükümet sistemi 18 maddesi Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi ve yine millete gelindi. Milletin evet oyu ile tamamen yasalaşacak. Bundan sonraki süreçte istikrarın hakim olduğu dönemler başlayacak. Yüzde 50'yi aşmayan artık hükümet olamayacak. Yüzde 50'yi aşmayan tamamen iktidara gelemeyecek ve yüzde 50'nin olduğu yerde istikrar hakim olacak ve dolayısı ile seçimler 5 yılda bir olacak" dedi.

AK Parti Eyyübiye ilçe Başkanı İsmail Demirbaş ise "Refah ve müreffeh bir hayatın olması için müreffeh bir hükumet sisteminin de olması lazım. O yüzden 16 Nisanda yapılacak referandumda herkesin evet demesi gerekiyor" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ekinci Mustafa Ağar AK Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title