Haberler

Balıkesir'de Engelsiz Yaşam Platformu Kuruldu

Balıkesir'de Karesi Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi işbirliği ile Engelsiz Yaşam Platformu kuruldu.

Balıkesir'de Karesi Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi işbirliği ile Engelsiz Yaşam Platformu kuruldu.

Karesi Halk Eğitim Merkezi Bizim Çocuklar Mehter Takımı'nın gösteriyle başlayan platformun ilk toplantısında, engellilerin sorunları tartışıldı.

Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, Balıkesir'de engelleri kaldırmak için tüm çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Balıkesir'de 2019'a kadar engellilerin özellikle kamusal alanlarda karşılaştıkları sorunları giderme sözü veren Yılmaz, "Karesi Belediye Başkanı olarak söz veriyorum, bütün resmi kurumları, kaldırımları, yolları, okulları ve aklınıza gelebilecek, ihtiyaç duyduğunuz ve yaşaman içinde olan tüm kamusal alanların hepsinin bu konuda duyarlılıklarından  emin olmadan bu konuda rahat etmeyeceğiz" dedi.

Konuşması ardından toplantıya katılmak isteyen ama gelemeyen engelli vatandaş Şahin Koç ile canlı telefon bağlantısı yapan Yılmaz, Koç'un isteklerini salondakilere dinletti.

Koç, özellikle yol kenarlarına engellilerin geçişini zorlaştıracak şekilde park eden araç sahiplerini duyarlı olmaya davet etti.

Yılmaz daha sonra mehter takımında görev alan Harun Erdem'e isteği üzerine gitar hediye etti.

Toplantı engellilerin sorunlarını belediye başkanına iletmesi ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Şahin Koç Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title