Haberler

Balçova Gazileri Unutmadı

Güncelleme:

Balçova'da törenlerle katlanmaya başlanan Gaziler Günü, akşam Balçova Belediyesinin Gaziler onuruna verdiği yemek ile devam etti.

Balçova'da törenlerle katlanmaya başlanan Gaziler Günü, akşam Balçova Belediyesi'nin Gaziler onuruna verdiği yemek ile devam etti.

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Balçova bir dizi etkinlikle kutlandı. Sabah Balçova Cumhuriyet Meydanı'nda Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Garnizon Komutanı P.Alb.Ertan İlbeyli, Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya Atatürk Anıtı'na Çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Beyoğlu ve Başkan Çalkaya Gazi ailelerini ziyaret etti.

Etkinliklerin akşam ki bölümünde ise Balçova Belediyesi, Termal Otel'de gaziler ve aileleri onuruna yemek düzenledi. Balçova'da yaşayan gazilerin aileleri ile katıldığı yemekte bir konuşma yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya "Sizler bu ülke için ölümü göze almasaydınız, bizler var olamazdık. O yüzden sizleri unutmayacağız ve sizlere borcumuzu ülkemiz çok çalışarak ödemeye çalışacağız" diye konuştu. Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu ise şair Mithat Cemal Kuntay'ın 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!' dizeleri ile başladığı konuşmasında "Sizler bu toprakları Vatan yapan kişilersiniz, sizler için ne yapılırsa azdır" diyerek konuşmasını sonlandırdı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ali Çalkaya Ahmet Beyoğlu Balçova Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title