Haberler

Milletvekili Ayhan: Savaş Kolay, Barış Zordur

Güncelleme:

Halfeti'de partisinin aracılık yaptığı barış töreninde konuşan Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, "Savaş çok kolaydır, ama barışmak çok zordur." dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Gaziantep, Urfa ve Halfeti ilçe örgütlerinin girişimi sonucu bir kişinin öldürülmesiyle Akbaş ve Küçüker aileleri arasında başlayan "kan davası" sona erdirildi. Halfeti ilçesine bağlı Balaban Köyünün Naaş (Müzgevli) mezrasında düzenlenen barış yemeğine BDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, BDP Gaziantep İl Eş Başkanı Bedran Fermanoğlu, Şanlıurfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, Şehitkamil Eş başkanı Cahide Mutlu, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ve her iki aile yakınlarının yanı sıra partililer kişi katıldı. Törenden önce bir konuşma yapan Milletvekili İbrahim Ayhan, barış kararı alan her iki ailenin büyüklerini kutlayarak, "Hem siyasal hem de toplumsal meseleler de en zor olan barışmaktır. Ailelerimizin aldığı barış kararını parti olarak önemsiyoruz. Savaş çok kolaydır; ama barışmak çok zordur. Devasa bir sorun olan Kürt sorununun çözümü ve barış için Sayın Öcalan ve devletle barış masasına oturmuştur. Bu Kürt halkının büyük başarısıdır. Sayın Öcalan şahsında Kürtlerin tanınması, Kürtlerin hak ve özgürlüklerinin tanınması için masaya oturulması anlamına gelmektedir" dedi.

AYHAN: BARIŞ VE KARDEŞLİK UMUT EDİYORUM
Yüzyıllardır Kürt halkına karşı büyük bir zulüm ve inkâr politikasının uygulandığını ayrıca katliamlar uygulandığını kaydeden Ayhan, "Bu katliamları gerçekleştiren, savaştan beslenen, devletçi, egemenlikçi güçler olmuştur. Özellikle kadim Mezopotamya coğrafyasında hep barıştan, kardeşlikten ve eşitlikten yana olan Kürt Halkı bu saldırılar karşısında her zaman barışçıl ve hoşgörülü olarak bu mevcut yapıya karşı direnmiştir. Bu barış başta Kürt sorunu olmak üzer tüm toplumsal sorunlarımızın barış ve kardeşlik çerçevesinde ve hoşgörüyle noktalanmasını umut ediyorum" diye konuştu.

BDP Gaziantep İl Eş Başkanı Bedran Fermanoğlu ise, "Kan davaları sadece bizm bölgede yaşanan bir gerçekliktir. Bu yüzden tüm Kürtler başını kaldırmalı ve çatışmalara engel olmalıdır. Bu topraklarda her gün şehit verdik. Bu topraklar şehitlerin kanı ile sulanmıştır, sebepsiz ölümler bu toprakların kaldırabileceği bir şey değildir. Tüm Urfalılar kan davalarının bitmesi için çabalamalı ve halkımız biribirleri ile çatışmaktan uzak durmalıdır" dedi.

ÖCALAN: BARIŞ İÇİN YAŞAMALIYIZ
Halfeti İlçe Müftüsü Müslüm Çiftçi'nin barış mesajı içeren konuşması ve yaptığı duanın ardından her iki ailenin büyükleri birbirleri ile tokalaşıp, sarılarak barıştı. Tören esnasında konuşan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Kardeşi Mehmet Öcalan da, kan davalarının genellikle arazi ve çocuk kavgaları sebebiyle başladığına işaret ederek bu kan davalarının Kürtlerin acı bir gerçeği olduğunu söyledi.

Bu çağda insanlığın bu tarz ölümleri kabullenemediğini ifade eden Öcalan, "Bu kavgaları bırakmalı, barış ve hoşgörü için yaşamalıyız. Kürtler özgür Türk Halkı ile ortak bir yaşam mücadelesi veriyor. Buna göre hareket etmeliyiz. Hepimiz doğru yaşamalı, iyilik için çalışmalıyız. Bizim amacımız tüm halkımızın ortak kazanımı olmalıdır. Umuyorum bu barış kan davalarının bir daha yaşanmamasına vesile olur" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Öcalan İbrahim Ayhan Savaş Kolay Halfeti Yerel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

title