Haberler

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları Romanya'ya Gidiyor

Başarılı Bir Sezonun Ardından, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları Romanya Turnesine Hazırlanıyor. 26-30 Temmuz 2008 Tarihleri Arasında Aydın'ın Kardeş Kenti Ramnicu Valcea'da Yapılacak Turnede "Tarla Kuşuydu Juliet" Adlı Oyun Sergilenecek.

Başarılı bir sezonun ardından, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları Romanya turnesine hazırlanıyor. 26-30 Temmuz 2008 tarihleri arasında Aydın'ın kardeş kenti Ramnicu Valcea'da yapılacak turnede "Tarla Kuşuydu Juliet" adlı oyun sergilenecek. Ephraim Kishon'un yazıp, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Haluk Işık'ın sahneye koyduğu iki perdelik güldürüde, başlıca rolleri Umut Kaya, Seniz Karaöz, Mesut Çınar, Özlem Çolak üstleniyor. Oyunun çevre düzeni ve giysileri Aslıhan Önal Iışık'a ait.

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın Romanya'ya düzenleyeceği turne hakkında bilgiler veren Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, "Kardeş kentlerimizle her türlü ilişki ve işbirliği koşullarını sağlamaya önem veriyoruz. Bunun yalnızca Aydın değil, ülkemizin tanıtımı açısından da misyon taşıdığına inanıyoruz. Yakın bir zamanda meyvelerini alacağımıza inandığım ekonomik ilişkiler kadar, kültürel ve sanatsal alışverişlere de titizlik gösteriyoruz. Geçen yıl Tataristan'ın Bugulme kentine çok başarılı bir turne gerçekleştirmiş, kardeş kentimizin sanatçılarını da Aydın'da ağırlamıştık. Bu yıl Romanya'nın Ramnicu Valcea kentine gidiyoruz.Aydından ve ülkemizden götüreceğimiz selam ve sevginin, her zamanki gibi karşılıksız kalamayacağına inanıyorum" dedi.

Başkan Ortekin'in başkanlığındaki turne ekibinde Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları çalışanlarının yanında 8 kişilik meclis üyesi ve bürokratlarda yer alacak.

(MB-İK) 20.06.2008 17:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title