Haberler

Avukatlardan güvenli alt geçit talebi: Alt geçidi mesken edinen madde bağımlıları korku saçıyor

Güncelleme:

Avukatlardan güvenli alt geçit talebi: Alt geçidi mesken edinen madde bağımlıları korku saçıyorGAZİANTEP Gaziantep Adliyesine ulaşımı sağlayan alt geçidin madde bağımlılarının yuvası haline gelmesi avukatların tepkisine neden oldu.

Avukatlardan güvenli alt geçit talebi: Alt geçidi mesken edinen madde bağımlıları korku saçıyor

GAZİANTEP Gaziantep Adliyesine ulaşımı sağlayan alt geçidin madde bağımlılarının yuvası haline gelmesi avukatların tepkisine neden oldu. Alt geçitte basın açıklaması düzenleyen avukatlar, alt geçidin saat 18.00'den sonra kullanılamadığını söyledi.

Gaziantep'te Sani Konukoğlu Bulvarı üzerinde yer alan Gaziantep Adliyesine ulaşımı sağlayan alt geçit madde bağımlılarının yuvası haline geldi. Avukatların ve vatandaşların geçmeye korktuğu alt geçitteki dükkanları mesken edinen madde bağımlıları korku saçıyor. Alt geçidin durumuna dikkat çekmek isteyen Gaziantep Barosuna kayıtlı bir grup avukat alt geçitte basın açıklaması düzenledi. Açıklamada alt geçidin hijyenden ve güvenlikten yoksun olduğunu belirten avukatlar, yetkili kurumlara gerekli adımları atması için çağrı yaptı.

"Akşam saat 18.00'dan sonra geçemiyoruz"

Açıklamada konuşan Avukat Emine Karataş, kadın avukatlar olarak aylardır alt geçit için mücadele verdiklerini söyledi. Başvuru yapmalarına rağmen yetkili mercilerden bir dönüş alamadıklarını kaydeden Karataş, "Bazen duruşmalarımız geç saate kadar uzuyor. CMK dosyaları için akşam adliyeye geliyoruz. Ancak akşam saat 6'dan sonra bu alt geçitten geçmek çok güç. Bazen geçerken erkek meslektaşlarımdan yardım istiyorum. Çünkü burada tiner ve madde kullanan insanlar oluyor. Daha önce burada şiddete uğrayan kadın meslektaşlarımızda oldu. Alt geçidin güvenli hale gelmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Alt geçit kullanılamaz halde"

Alt geçidin Gaziantep halkının adalete erişimi sağlayan Adalet alt geçidi olduğunu aktaran Avukat Erdem Gökpınar ise alt geçitle ilgili olarak belediyeye 3 defa yazı yazdıklarını belirterek, "Yazıda alt geçidin güvenliksiz olduğu, hijyensiz olduğunu belirttik. Burası akşam saatlerinden itibaren madde bağımlılarının evi haline geliyor. Kadın meslektaşlarımızda bu konuda çok uğraş verdi. Havaların ısınmasıyla birlikte alt geçit yoğun kötü kokudan dolayı tamamen kullanılamaz hale geldi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title