Haberler

Aşıklar Bayramı Hazırlıkları Gözden Geçirildi

Aşıklar Bayramı Hazırlıkları Gözden Geçirildi

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, 2-4 Kasım Tarihleri Arasında Sivas'ta Yapılacak Olan Aşıklar Bayramı'nın Son Hazırlıklarını Gözden Geçirmek Amacı ile Sivaslı Aşıklarla Basın Toplantısı Düzenledi. Aşıkların Atışması Eşliğinde Yapılan Toplantıda Vali Dalmaz, Sivaslı Aşıkların Hit Olabilecek Türkülerini Noter'den Tasdik Ettirip, Cd Halinde Hazırlayacaklarını Söyledi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, 2-4 Kasım tarihleri arasında Sivas'ta yapılacak olan Aşıklar Bayramı'nın son hazırlıklarını gözden geçirmek amacı ile Sivaslı aşıklarla basın toplantısı düzenledi. Aşıkların atışması eşliğinde yapılan toplantıda Vali Dalmaz, Sivaslı aşıkların hit olabilecek türkülerini noter'den tasdik ettirip, CD halinde hazırlayacaklarını söyledi.

Kültür ve Sanat Evi'ndeki Sivas Odası'nda düzenlenen basın toplantısına Vali Veysel Dalmaz, Vali Yardımcısı Zafer ataman ile Sivaslı aşıkların dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı.

02-04 Kasım 2007 tarihleri arasında 16 ilden 56, Sivas'tan da 41 aşık olmak üzere toplam 97 aşığın katılacağı 3. Geleneksel Aşıklar Bayramı hazırlıklarının gözden geçirilmesi için bu toplantının yapıldığını ifade eden Vali Dalmaz, Sivas'ın tanıtımında faydası olan bu aşıklık geleneğinin ayakta tutulması gerektiğine vurgu yaptı. Vali Dalmaz, Sivas'ta çok sayıda aşık olduğunu, bunların türkülerinin kültüre faydasının bulunduğunu belirterek, "Bizler aşıklarımızın hit olabilecek türkülerini bir araya getirmek istiyoruz. O nedenle tüm aşıklarımızın desteğini alarak, hit parçaları bir arada toplayacağız. Sözlerini yazarların adına noter'den tasdik ettirip., tarihi bir mekanda seslendirerek, CD haline getireceğiz" dedi.

Vali Dalmaz, Aşıklar Bayramı'nın önemine de değinerek, 3 gün süre ile yapılacak etkinliklerin açılışına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılacağını belirterek, tüm müzik severleri etkinliğe davet etti.

Bu arada toplantıya katılan Türk Halk Müziği Koro Şefi Uğur Kaya, toplantıda hazır bulunan aşıkların atışma yapmasını istedi. ‘Aşık Veysel Şatıroğlu Varidi, Şimdi Veysel Dalmaz oldu' cümlesi üzerine aşıklar atışma yaparak, toplantıya ayrı bir renk kattı.

(İG-SE-Y)

31.10.2007 15:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });