Haberler

Arazi Sahipleri, Bor İşletmesi Müdürlüğü'nden Arazi Yolu İstiyor

Emet Bor İşletme Müdürlüğü’nün dünyanın en zengin bor yataklarına sahip Hisarcık ilçesi Karşıyaka Mahallesi sınırları içerisinde bulunan arazileri kamulaştırmasının ardından istimlak alanı dışındaki arazi sahiplerinin geçiş yolunu kapatması tepkilere neden oldu.

Emet Bor İşletme Müdürlüğü'nün dünyanın en zengin bor yataklarına sahip Hisarcık ilçesi Karşıyaka Mahallesi sınırları içerisinde bulunan arazileri kamulaştırmasının ardından istimlak alanı dışındaki arazi sahiplerinin geçiş yolunu kapatması tepkilere neden oldu.

Emet Bor İşletme Müdürlüğü, Hisarcık Ocağı'ndaki faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde sürdürülebilmesi için Karşıyaka Mahallesi sınırları içerisinde bulunan muhtelif şahıslara ait 155 adet parselde toplam 768 bin 458 metrekare taşınmazın kamulaştırılmasının ardından bu alanlardaki hafriyat çalışmalarını gerekçe gösterip eski Karbasan-Şeyhçakır yolunu kapatarak arazi sahiplerinin geçişlerini engelleme yoluna gitmesi arazi sahiplerinin tepkisine neden oldu.

Arazi sahiplerinden Hakkı Helvacı, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Karbasan, Şeyhçakır ve Hamamköy'ünü ilçe merkezine bağlayan 20 kilometre mesafedeki yeni grup köy yolunun arazilerine ulaşım mesafesini 5 kat arttırdığını söyledi.

Helvacı, "İstimlak yapılan alan dışında Kovacık mevkiinde Hisarcık ilçesi, Aşağı Yoncaağaç ve Hamamköy'den onlarca kişinin 1000 dekardan fazla arazisi var. Ayrıca buralarda ikamet edip hayvancılıkla uğraşan aileler var. Bu mevkide bulunan arazim Hisarcık ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta, Eti Maden İşletmesinin yaptırdığı yeni yol ise 20 kilometre mesafede. Bu durum bizleri maddi açıdan mağdur etmekte ve ayrıca zaman kaybına neden olmaktadır. Arazimde 7 dekar kekik ekili alan ile meyve ve sebze bahçem, 15 arı kovanım var. Bu nedenle arazime sık sık gidip gelmem gerekiyor. Arazime gitmek için Bor İşletmesinin istimlak alanı içinden geçen eski Karbasan-Şeyhçakır köy yolunu kullanmak zorunda kalıyoruz. Son günlerde bu yola moloz yığarak kapatmaya çalıştılar. Hatta istimlak etmedikleri arazilere bile çukurlar açarak bizlerin geçmesini engelleme yoluna gidiyorlar. Arazi sahipleri olarak Emet Bor İşletme Müdürlüğünden arazilerimize en kısa yoldan ulaşmamızı sağlayacak ve işletmenin çalışmalarını engellemeyecek bir güzergahtan arazi yolu açmalarını istiyoruz" diye konuştu. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karşıyaka Karbasan Hisarcık Emet Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title