Haberler

Araştırmacı Cengiz Bulut Açıklaması

Araştırmacı ve edirnetarihi.com internet sitesi yöneticisi Cengiz Bulut, köklü bir tarihe sahip Edirne'ye mutlaka kent müzesinin kurulması gerektiğini belirtti.

Araştırmacı ve edirnetarihi.com internet sitesi yöneticisi Cengiz Bulut, köklü bir tarihe sahip Edirne'ye mutlaka kent müzesinin kurulması gerektiğini belirtti.

Bulut, Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğü'nü ziyaretinde yaptığı konuşmada, pek çok müzayedede Edirne ile ilgili belge, resim ve fotoğrafları satın alarak biriktirdiğini söyledi.

Evinde Edirne tarihiyle alakalı pek çok objenin de bulunduğunu ifade eden Bulut, "Sevdayla biriktirdiğim, topladığım Edirne ile ilgili herşeyi keşke kurulsa da kent müzesine bağışlasam. Edirne farklı kimlikli bir kent. Buraya mutlaka kent müzesi kurulmalı" dedi.

Kentin değerlerine daha fazla sahip çıkılması gerektiğine inandığını belirten Bulut, "Kent müzesinin yanında restorasyonuna başlanan Cihannüma Kasrı, bir Fatih Müzesi haline getirilebilir. Fatih burada doğmuş, çağ açan çağ kapatan bir cihan padişahının Edirneli olmasına rağmen bu kadar ilgisiz bırakılması bana çok garip geliyor. Bunlar aşılmalı hem geleceğe miras bırakmak, hem de bunu turizme çevirip kente katma değer sağlamak adına, Edirne sevenlerin bir araya gelmesi gerekir" diye konuştu.

Bulut, İstanbul'da müzayedede satın aldığı 1960'lı yıllarda AA Edirne Bürosu şefliğini yapan İbrahim Özkan'ın haberlerinin ve notlarının yer aldığı bir dosyayı da AA çalışanlarına armağan etti. - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Ajansı Cengiz Bulut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title