Haberler

Akçalar'da Festival Coşkusu

Nilüfer Belediyesi tarafından Akçalar'da düzenlenen "Rahvan At Yarışları" ve "İncir Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Nilüfer Belediyesi tarafından Akçalar'da düzenlenen "Rahvan At Yarışları" ve "İncir Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Akçalar Rahvan At Yarışları büyük çekişmeye sahne oldu. Müsabakalar, Akçalar Hisartepe Yarış Alanı' nda yapıldı. Bursa ve çevre illerden toplam 68 atın katıldığı yarışlar toplam 7 kategoride yapıldı.

Sıcak havaya rağmen çeşitli kategorilerde dereceye girmek için kıyasıya mücadelelerin yaşandığı yarışlar sonunda baş atlarda birinci Mustafa Sertkaya, ikinci Mehmet Barut, üçüncü de Ahmet Dönmez oldu. Dereceye giren at sahiplerine para ödülü ve kupaları Nilüfer Belediye Başkan yardımcısı Recep Tanlak verdi.

Ata sporlarına her zaman destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Tanlak, "Artık geleneksel hale gelen Akçalar Rahvan At Yarışları ile Türk kültüründe önemli yer tutan ve ata sporu olarak benimsenen biniciliğin gelecek kuşaklara da aktarılmasını istiyoruz. Kayapa ve Akçalar'da düzenlediğimiz at yarışları ile ata sporumuza sahip çıkıyoruz" dedi.

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü kez düzenlenen "Akçalar İncir Festivali" de büyük ilgi görürdü. Bölgenin kaliteli siyah incirini Türkiye ve dünyaya tanıtmak maksadıyla düzenlenen festivale "En iyi İncir Yetiştiriciliği" ve "En leziz İncir Tatlısı" yarışmaları yapıldı.

Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bu bölgenin Bursa siyah incirinin çok kaliteli olduğunu biliyoruz. İncir'deki erken olgunlaşmadan kaynaklanan fiyat sıkıntısına rağmen üreticilerimiz özellikle yurt dışında büyük rağbet gören bu üründen vazgeçmemeli. Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz, çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. İki kategoride de birinciliği kadınlar kazandı. "En İyi İncir Yetiştiricisi" ödülü Nihan Kulacı'nın, "En Leziz İncir Tatlısı Yarışması" ödülü ise Nesrin Yükselen'in oldu.

Ödül töreninin ardından, "Nilüfer'in çocukları sanatla büyüyor" projesi çerçevesinde müzik eğitimi gören koro sahne aldı. Türk müziğinin güçlü seslerinden Linet, verdiği konserle festivale renk kattı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Dönmez Recep Tanlak Akçalar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title