Haberler

Aeü'de Öğrenci Sayısı Üç Yılda Yüzde 82 Arttı

Rektör Prof. Dr. Saylam: "2011'de 10 bin 457 olan öğrenci sayımız, yüzde 82 artarak 19 bin 26'ya yükseldi"

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, üniversitelerinde 2011'de 10 bin 457 olan öğrenci sayısının, yüzde 82 artarak 19 bin 26'ya yükseldiğini söyledi.

Saylam, göreve geldiği 18 Mayıs 2011'den itibaren geçen süredeki gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmak amacıyla Bağbaşı Yerleşkesi'nde düzenlediği basın toplantısında, çalışmaları açık ve şeffaf yönetim anlayışıyla yürüttüklerini belirtti.

Birlik ve beraberlik içinde büyük gayretle çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Saylam, "Üniversitemiz, 2006 yılında 12 akademik birimle eğitim-öğretime başladı. Gelinen noktada 7 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ile 8 araştırma ve uygulama merkezi olmak üzere 29 akademik birimde çalışmalarımız sürüyor. 2011'de 149 olan öğretim üyesi sayımız yüzde 63 artışla 243'e yükseldi. Diğer akademik personel sayımız 311'den 404'e, idari personel sayımız ise yüzde 33 artarak 367'ye ulaştı" diye konuştu.

Saylam, 2011'de 10 bin 457 olan öğrenci sayısının, yüzde 82 artarak 19 bin 26'ya yükseldiğine dikkati çekerek, "Üniversitemiz formasyon kontenjanları 2011 yılından bu yana 6 kat arttı. Öğrencilerimize verilen yemek bursu yüzde 45 artarken kısmi zamanlı iş imkanı sağlanan öğrenci sayımız ise 60'dan 80'e yükseldi" dedi.

"80 projeye 2 milyon 36 bin 750 lira destek sağladık"

Üniversitenin, Blogna Süreci'nde diploma eki vermeye hak kazandığını belirten Saylam, ayrıca gelecek yıldan itibaren Avrupa ülkeleriyle entegre olacak şekilde eğitim-öğretime başlayacaklarını kaydetti.

Saylam, Bilimsel Araştırma Projeleri bütçesinin 2011 yılına göre 4 kat arttığını ve bu kapsamda 2014 yılında 80 projeye 2 milyon 36 bin 750 lira destek sağlandığını dile getirdi.

Yürüttükleri ve yapmayı planladıkları projelere ilişkin de bilgiler aktaran Saylam, "Göreve geldiğimizde sadece kağıt üzerinde var olan Tıp Fakültemizde bugün akademik personel sayımız 47'dir. Fakültemizde, uzmanlık eğitimi verilmeye başlandı. Tıp Fakültemizin gelişmediğine dair yapılan eleştirileri haksız buluyorum. Tıp Fakültemizin gelişmesi için verdiğim mücadelede adeta yalnız bırakıldım. Bu noktada herkesin desteğini bekliyorum" dedi.

Rektör Saylam, bir gazetecinin, Aşıkpaşa Kampüsü'ndeki bir binadan çekilmiş atıl vaziyet içeren görüntülerin basında yer aldığını anımsatması üzerine, şunları kaydetti:

"Olaylara objektif bakabilmek ve değerlendirebilmek çok önemlidir. Oradaki kampüsümüzde terk edilmiş yerlerimiz var. Görüntüyü ben de izledim. Muhtemelen görüntülerin, eski görüntü olduğunu zannediyorum. Oranın düzeltilmesiyle ilgili arkadaşlarımıza gerekli talimatları epey öncesinde gezdiğim zaman vermiştim. Görüntülerde manipülasyon kokan birtakım şeyler sezdim. Tabii bizim de bu konuda eksikliklerimiz var, 'her şeyi doğru, eksiksiz yaptık' diyemiyorum. O görüntülerin, provokasyon kokan ve manipüle edilmiş eski görüntüler olduğunu söylüyorum." - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Kudret Saylam Bağbaşı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title