Haberler

Adıyaman İl Sosyal Hizmetler Kurulu Toplandı

Adıyaman İl Sosyal Hizmetler Kurulu, 2011 Yılı Birinci Toplantısı, Vali Ramazan Sodan Başkanlığında Yapıldı.

Adıyaman İl Sosyal Hizmetler Kurulu, 2011 yılı birinci toplantısı, Vali Ramazan Sodan başkanlığında yapıldı.

Sodan, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, sosyal hizmetlerle ilgili uygulamaları değerlendirdiklerini, karşılaşılan güçlüklere çözüm araştırdıklarını ve koordinasyonu sağladıklarını kaydetti.

Misafir Engelli Projesi'ni hayata geçirdiklerini, 80. Yıl Zihinsel Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bu amaçla oda düzenlendiğini, 5 engellinin ücretsiz olarak bir ay misafir edilebileceğini anlatan Sodan,

"Böylece hem engelli aileleri sosyal hayattan kopmamış olacak hem de engelliye yönelik ciddi bir bakım sunulmuş olacaktır. Ayrıca ihmal ve istismar edilen, kötü muamele gören ve bakacak kimsesi bulunmayan engelliler durumlarına uygun kamu veya özel yatılı bakım merkezlerine yerleştirilmektedir. Bu kapsamda, ilimizde 21 engelli vatandaşımız bakım merkezlerine yerleştirilmiştir" dedi.

Sodan, Sosyal Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açıldığını da ifade etti.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Aydın Börü, Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Demirkol, Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş, Defterdar Şefik Tongal, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Tarım Müdürü Erdal Özer, Bayındırlık ve İskan Müdür vekili Yusuf Bilgiç, Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Kocadaş ve Adıyaman Barosu'ndan Şehriban Döner katıldı.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title