Haberler

Adana'daki Yasa Dışı Dinlemelere Yönelik Soruşturma

Nöbetçi mahkemece tutuklanan ikisi emniyet müdürü 6 polis, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine götürüldü Eski İstihbarat Şube Müdürü İsmail Bilgin'in avukatı Ayanoğlu: "Tutuklamalara ilişkin itirazda bulunacağız. Müvekkiller için adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebimiz var"

Adana'da yasa dışı dinlemelere yönelik soruşturma kapsamında nöbetçi mahkemece tutuklanan ikisi emniyet müdürü 6 polis, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine götürüldü.

Tutuklama kararının ardından 6 şüpheli, adliye polis noktasında aileleriyle vedalaştı. Adliye önünde koridor oluşturan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin arasından geçen 2. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Bilgin ve 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Yetkin ile aralarında bir komiserin de bulunduğu, daha önce İstihbarat Şubesinde görev yapan 6 polis, meslektaşlarıyla da vedalaştı. Tutuklanan polislerin bazı yakınları, sinir krizi geçirdi. Tutuklanan 6 polis, cezaevine gönderildi.

İsmail Bilgin'in avukatı İsa Ayanoğlu, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, tutuklamalara gerekçe olarak, şüphelilerin kaçma ve delilleri karartma şüphesinin gösterildiğini ifade etti.

Müvekkili ve diğer polislerin, "usulsüz dinleme", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "resmi belgede sahtecilik" ile suçlandığını dile getiren Ayanoğlu, "Tutuklamalara ilişkin itirazda bulunacağız. Müvekkiller için adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebimiz var" dedi. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Bilgin İsa Ayanoğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title