Haberler

Adana'daki Altyapı Çalışmaları

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, altyapıda özellikle son dönemde oldukça önemli hamleleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, altyapıda özellikle son dönemde oldukça önemli hamleleri hayata geçirdiklerini ifade ederek, kentin altyapısındaki doluluk oranınınsa yüzde 60-70 seviyesinde olduğunu söyledi. Aldırmaz, 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 100 daha fazla yatırım yapmak zorunda olduklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Meclisi, '2012 Yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 4. birleşimini gerçekleştirdi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndaki oturuma, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz başkanlık yaptı. Gündem dışı söz alan CHP'li Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, dünkü oturumun oldukça gergin geçtiğini hatırlatarak, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Seyhan Belediyesi eski başkanı merhum Ahmet Cevdet Yağ'ı anamadıklarını dile getirip, bu tür olayların bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulundu.

"HAKSIZ SUÇLAMALARLA KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ"

Belediye meclis üyelerinin, haksız suçlamalarla karşı karşıya kaldığını, bu durumun kendisini üzdüğünü kaydeden Özer, "Ne yazık ki belediyede bazı görevliler sorumluluklarını yeterince yerine getiremiyor. Bakın; Büyükşehir Belediye Başkanvekili olarak esnaf, sizden randevu talebinde bulunuyor. Özel Kalem Müdürlüğü'ne taleplerini iletiyorlar ama Özel Kalem, öbür tarafa bildiriyor. Halbuki belediye başkanına ulaştırılmadan da çözülebilecek çok şey var. Ama arkadaşlar nedense sorumluluk üstlenmekten kaçınıyor. Bu durum bizi üzüyor, üzdüğü gibi bizler de suçlu durumuna düşüyoruz" dedi. Son günlerde etkili olan yağışlı hava nedeniyle Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını belirten Özer, ekiplerin aynı anda her yere ulaşmalarınınsa mümkün olamayacağının altını çizdi.

"VATANDAŞIN SORUNUYLA İLGİLENDİĞİMİZİ ONLARA HİSSETİRMELİYİZ"

Özer, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Ama vatandaş eğer feryat ediyorsa, onun feryadına da kulak vermek zorundayız. Lütfen, Büyükşehir Belediye Başkanvekili olarak, arkadaşlara şu talimatı verin; 'Kardeşim, televizyonlara bağlanmaktan, problemlerinizi anlatmaktan çekinmeyin.' Çünkü ASKİ, bir şeyler yapıyor, yapmıyor değil. Telefon açıldığında en kısa sürede sorunu çözmek için çaba sarf ediyorlar. Buna bizler de şahit oluyoruz. Vatandaşları tatmin etmek, onların sorun ve sıkıntılarıyla ilgilenildiğini göstermek zorundayız. Bu organizasyonu yapmak mecburiyetindeyiz. Bunu yapmadığımız sürece hiçbir şey yapmayan, üretmeyen ve hatta çalışmayan bir belediye olarak algılanırız. Bunun önlemi mutlaka alınmalı."

"ŞU ANDA ALTYAPIDAKİ DOLULUK ORANI YÜZDE 60-70 SEVİYESİNDE"

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ise, ASKİ'nin büyük bir özveri örneği ortaya koyarak çalışmalarda bulunduğunu ifade ederek, kentte özellikle son dönemlerde çok ciddi altyapı hamlelerinin ardı ardına hayata geçirildiğini anlattı. Şu anda Adana'nın mevcut altyapısındaki doluluk oranının yüzde 60-70 seviyesinde olduğu bilgisini de veren Aldırmaz, "Zaten bu üst limit ve o kadar da boşluk gerek. 2012 yılında geçen yıla göre altyapıda yüzde 100 daha fazla yatırım yapmak zorundayız. Bu meclis, büyük bir iş daha başarıyor. Güllük gülistanlık bir kentte yaşadığımızı elbette söylemiyorum. Özveriyle çalışıyoruz, umarım önümüzdeki günlerde 1/5.000 ve 1/25.000'lik planlarla birlikte 'Ulaşım Master Planı' ile bu işin önü açılacak" diye konuştu.

"PARSEL VE ADA BAZINDA YOĞUNLUK VERMEYECEĞİZ"

1/5.000 ve 1/25.000'lik planlarda ada ve parsel bazında yoğunluk vermeyeceklerinin altını çizen Zihni Aldırmaz, bu konuda yapılacak çalışmaları da yakından takip edeceklerini söyledi. Bundan sonraki süreçte parsel ya da imar bazında gelecek tekliflerin de Meclis'te görüşülmemesi konusunda bir prensip belirleyeceklerini anlatan Aldırmaz, bu konuda meclis üyelerinin de gerekli özveriyi göstereceğine inandığını belirtti. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun hafta sonu Adana'da bulunacağını hatırlatan Aldırmaz, kente yapılması planlanan yatırımlarla ilgili olarak kendisiyle görüş alışverişinde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

- ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Sıtkı Özer Zihni Aldırmaz Seyhan Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title