Haberler

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında "Bekir Sıtkı Özer" Gerilimi

Adana Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda CHP'li Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer gerilimi yaşandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda CHP'li Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer gerilimi yaşandı. Oturuma başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Bekir Sıtkı Özer'in ağır ithamları ve "Yalancısın" sözü üzerine kendisini savcılığa verileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, '2012 Yılı Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın birinci birleşimini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan oturuma Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz başkanlık yaptı.

Toplantıda,gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, Türkiye ve coğrafyasında istenmeyen olaylar yaşandığına değinerek, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Özer, konuşması esnasında elindeki bir gazete küpürünü çıkararak, "Buradaki şehidin babasının ayağında adam gibi ayakkabı yok. Sizler, burada o şehit yavrularımızın haklarını gereksiz ihalalere ödenen paralarla harcıyorsunuz" ifadelerini kullandı. Yerel gazete yazarlarının meclis ve belediye aleyhine yazdığı köşe yazılarını okuyarak konuşmasını sürdüren Özer'in, "Benim peşime, nerelere gidiyorum, neler araştırıyorum öğrenilsin diye İzmirden ajan getirildi" sözleri, toplantıya damgasını vurdu.

Özer'in bu sözleri üzerinde Meclis Başkanı Zihni Aldırmaz, "Konuşma hakkınız 5 dakika, siz 25 dakika konuştunuz" diyerek uyarınca, ikili arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Bu sırada Özer, Aldırmaz'a "Yalancısın" dedi. Aldırmaz ise "Haddini bil, senin seviyene inemem" dedi. Aldırmaz daha sonra zabıt görevlisine dönerek, "Kızım konuşmaların kaydını çıkart. Savcılığa verin" dedi. Özer ve "Verirse versin. Kimseden korkum yok" dedi.

Meclis toplantısında 22 gündem maddesi görüşülürken, Adana Büyükşehir Belediyesi'nde uzun yıllar görev yapan Necati Yontar'ın adının emniyet müdürlüğü civarında bir bulvara verilmesi ve Sarıçam ilçesine bağlı Suluca Mahallesi'ndeki 107 bin 811 metrekarelik araziye karşılık Çukurova ilçesine bağlı Söğütlü Köyü'nde 192 bin 238 metre kare yüz ölçümündeki alanın OSB tarafından satın alınarak arazilerin karşılıklı olarak takas edilmesine ait komisyon raporu oy çoğluğuyla kabul edildi.

Diğer maddeler, daha sonra görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Sıtkı Özer Zihni Aldırmaz Türkiye Yerel Haberler

title