Haberler

3 Mayıs Dünta Astım Günününde Fidan Diktiler

Oltu’da astım gününü ağaç dikerek kutladılar.

Oltu'da astım gününü ağaç dikerek kutladılar.

Her yıl Mayıs ayının ilk Salı günü Dünya Sağlık Örgütünce "Dünya Astım Günü" olarak kabul edilmiştir. 3 Mayıs 2016 tarihinde Dünya Astım Günü faaliyetleri kapsamında Oltu Toplum sağlığı merkezi TSM Başkanı Dr. Ahmet Vural personelle birlikte Oltu'nun Dutlu mahallesi merasında fidan diktiler ayrıca okullarda ve kuran kurslarında bilgilendirme eğitimleri verdiler.

Astım; hava yollarının mikrobik olmayan, uzun süreli bir iltihabıdır. Bu olay sonucunda hava yolları daralmaktadır. Kronik bir solunum yolu hastalığı olan astımın tüm dünyada 300 milyon, Türkiye'de ise 4 milyon kadar insanı etkilediği tahmin edilmektedir. Astımın oluşmasında kişisel risk faktörleri (genetik, cinsiyet, şişmanlık), çevresel risk faktörleri (allerjenler, solunum yolu enfeksiyonları, sigara, iç ve dış ortam hava kirliliği, beslenme) ve tetikleyici faktörler ( alerjenler, solunum sistemi enfeksiyonları, sigara, hava kirliliği, ilaçlar) rol oynamaktadır.

Astımlıların %80'i günlük yaşamının bu hastalıktan etkilendiğini belirtmekte ancak %43 gibi yüksek bir oranı iyimser bir algılama sonucu hastalığının kontrol altında olduğunu düşünmektedir. Sözü edilen hastalarda tekrarlayan ataklar halinde özellikle gece ve/veya sabah hırıltılı solunum, nefes darlığı, göğüste sıkıntı hissi ve öksürük semptomlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Astımda erken teşhis çok önemlidir Astım tanısında en önemli kriter, hastalığın kişisel öyküsüdür. Belirtilere kendiliğinden veya tedavi ile düzelen hava yolu obstrüksiyonu eşlik etmektedir. Oysa uygun tedavi ile hastalık kontrol altına alınabilmektedir. Astım tedavisinin amacı:

1)Hastanın şikayetlerini kontrol altına almak ve bunu devam ettirmek

2)Normal günlük yaşantıyı sağlamak

3)Akciğer fonksiyonlarını olabildiğince normale yakın düzeylerde tutmak

4)Astım ataklarını önlemek

5)İlaç yan etkilerini önlemek

6)Mortaliteyi engellemek - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Astım Günü Ahmet Vural Oltu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title