Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım: "Hükümet, millet adına iş görür.

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "Hükümet, millet adına iş görür. Onların görevi, aldıkları yetkiyle millete hizmet etmektir. Cemaatlerin görevi de irşat etmektir. Onlar, irşat görevi görecek, insanları dini konularda aydınlatacak. Hükümetlerin görevi de ülkeyi imar etmektir. Biz de o işle uğraşıyoruz" dedi.

AK Parti'nin belediye başkan adaylarının tanıtımı amacıyla yarın yapılacak toplantıya katılmak üzere memleketi Erzincan'a gelen Yıldırım, partililerce Erzincan Havalimanı'nda karşılandı. Vali Abdurrahman Akdemir'i makamında ziyaret eden Yıldırım, Atatürk Mahallesi'nde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, milletin hizmetinde olduğunu, siyaseti hep, millete hizmet olarak gördüğünü söyledi. Hizmette ayrımcılık yapmadıklarını dile getiren Yıldırım, "O partilidir, bu partilidir, oy vermiştir, vermemiştir demedik" ifadesini kullandı.

"İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" anlayışıyla çalıştıklarını belirten Yıldırım, "Ülkemiz bu hallere geldi. 11 yıl, dağ gibi sorunların dağ gibi hizmetlere dönüştüğü altın yıllardır. Amacımız, ülkenin doğusu ile batısını, kuzeyi ile güneyini birbirine yakınlaştırmak, milletimizi, 76 milyonu, bir ve beraber, kardeş olarak kucaklaştırmaktır" dedi.

Esnaf ziyaretinde bulunan Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti. Yıldırım, bir gazetecinin, "17 Aralık operasyonundan sonra hükümetle cemaat arasında bir sıkıntı var. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?" şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:

"Bu konuları, kamuoyu, vatandaşımız takip ediyor. Neyin ne olduğunu herkes görüyor. Ona göre de insanlar kararını veriyor, kanaatini oluşturuyor. Ülke, milletvekillerini seçer, vekiller meclisi oluşturur, meclis, hükümetini seçer, hükümet de millet adına iş görür. Onların görevi, aldıkları yetkiyle millete hizmet etmektir. Cemaatlerin görevi de irşat etmektir. Onlar, irşat görevi görecek, insanları dini konularda aydınlatacak. Hükümetlerin görevi de ülkeyi imar etmektir. Biz de o işle uğraşıyoruz. Dolayısıyla herkes, kendi görev alanıyla ilgili çalışmaları sürdürürse sorun yaşanmaz."

Binali Yıldırım, "Ülkemizde paralel yapı var mı?" sorusunu, "Olduğunu gördük. 'Var mı?' diye bir şey yok. Orada bir tereddüt yok ama bunu bir camiaya mal etmek yanlış olur. Bu yapı, devlet içerisinde geçmiş dönemde de vardı. Farklı formatta vardı. Şimdi de farklı formatlarda önümüze çıkıyor. Demokrasimiz geliştikçe, halkımız bilinçlendikçe, kurumsallaşma bütün yerlerde, yargıda, bürokraside olgunlaştıkça bütün bunların hepsi artık normale girecektir" diyerek cevapladı. - Erzincan

Kaynak: AA / Politika

Erzincan Havalimanı Binali Yıldırım Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title