Haberler

Siirtli Mevsimlik Tarım İşçisi Çocuklar, Türk Bayrağını Defalarca Öptüler

Güncelleme:

Ordu'nun Perşembe ilçesindeki bir okulda yere düşen Türk bayrağını gören ve mevsimlik tarım işçileri olan iki çocuğun, bayrağı öpüp katladıktan sonra Atatürk büstünün yanına koyması, okulun güvenlik kameralarına yansıdı.

Ordu'nun Perşembe ilçesindeki bir okulda yere düşen Türk bayrağını gören ve mevsimlik tarım işçileri olan Siirtli 16 yaşındaki Rabia Aykaç ile Serkan Hansu bayrağı öpüp katladıktan sonra Atatürk büstünün yanına koydu. Çocukların duygulandıran hareketi okulun güvenlik kameralarına yansıdı.

TÜRK BAYRAĞINI YERDE GÖREN 2 ÇOCUK KOŞARAK BAYRAĞIN YANINA GELDİ

Ordu'nun Perşembe ilçesinde mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan Siirtli 16 yaşındaki Rabia Aykaç ile Serkan Hansu, oyun oynamak için Çaka Mahallesi'nde bulunan Çaka Çaytepe Ortaokulu bahçesine geldi. Burada gönderde çekili olması gereken Türk bayrağını yerden gören iki çocuk, koşarak bayrağın yanına geldi.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, iki çocuğun bayrağı öpüp katladıktan sonra Atatürk büstüne koydukları görülüyor. Çocukların yaptığı bu davranış, herkesin takdirini topladı.

"BAYRAĞI YERİNE KOYMADAN ÖNCE 3 KERE ÖPÜP ALNINA KOYDU"

Perşembe ilçesinde bulunan Çaka Çaytepe Ortaokulu Müdürü Kenan Sayılır, "Pazartesi günü mesaiye geldiğimde gönder bayrağının yerinde olmadığını gördüm. Daha sonra baktım bayrağın ipiyle beraber dürülü bir şekilde Atatürk büstünün yanında olduğunu fark ettim. 4 yıldır bayrak burada hiçbir şekilde yere düşmemişti. Güvenlik kameralarını incelediğimde Cumartesi günü saat 13.56 sıralarında bayrağın rüzgarın etkisiyle düştüğünü gördüm. Daha sonra 15.40 civarlarında ise iki çocuğun buraya koşarak gelip bayrağı yerden alıp katlayarak, Atatürk büstünün yanına koyduklarını ve koymadan önce erkek olanın bayrağı 3 kere öpüp alnına koyması gerçekten bizleri çok duygulandırdı. Kim olduklarını merak edip araştırınca da buraya mevsimlik işçi olarak gelen çocuklar olduğunu öğrendim" şeklinde konuştu.

Siirtli Mevsimlik Tarım İşçisi Çocuklar, Türk Bayrağını Defalarca Öptüler

"BAYRAĞIN YERDE OLMASI BENİ ÜZMÜŞTÜ"

Mevsimlik işçi olarak Ordu'ya gelen ve 8 kardeşi daha bulunan Siirt Kurtalan'dan gelen Serkan Hansu, oynamak için geldikleri okulun bahçesinde Türk bayrağını yerde görünce koşarak yanına geldiğini ve toplayıp öptükten sonra Atatürk büstünün yanına koyduklarını söyledi. 16 yaşındaki Serkan Hansu, "Buraya oynamaya gelmiştik. Bayrak düşmüştü, koşarak geldik ve topladık öptük. Sonra da Atatürk büstünün yanına bıraktık. Bayrağın düşmüş olması beni üzmüştü. Bu da beni duygulandırdı. Biz de bayrağı oraya bıraktık. Sevdiğim ve sahip çıkmak için Türk bayrağını yerden kaldırarak oraya koydum" dedi.

Siirtli Mevsimlik Tarım İşçisi Çocuklar, Türk Bayrağını Defalarca Öptüler

"BİR ŞEY KAZANMAK İÇİN DEĞİL, YERE DÜŞEN BAYRAĞA SAYGIM İÇİN KALDIRDIM"

Ailesinin 10 çocuğundan biri olan ve Siirt'in Şirvan ilçesinden gelen 16 yaşındaki Rabia Aykaç ise "Tabii ki de herkesin yapacağı bir görev. Bunu kim olursa olsun kaldıracağından eminim, herkes de bunu yapar. Ben bunu bir şeyleri kazanmak için değil, yere düşen bayrağa saygı gösterdiğim için kaldırdım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (34)

İpek:

Reklam kokan hareketler bir tanesi yaptı hepsi yapıyor bayat

4
22
yanıtYanıtla
antipas:

yurdum insani seviyorum arkadas bu ulkeyi ne mutlu Turkum diyene

14
9
yanıtYanıtla
antisap:

ne mutlu insan olana . bilerek bilmeyere kırkçı söylemlerde bulunma

yanıt8
yanıt4
serseriii_i:

Türk''üm demek ırkçılık mı oluyor ANTİSAP bi kaybol şurdan sen şimdi SİİRTLİ YEGENLERİM GÖZLERİNİZDEN ÖPERİM SİZİİN

yanıt3
yanıt0
zaza:

her fırsatta kürtleri düşman, bölücü en aşağlık sıfatlarla hakaret eden ırkçılara kapak olsun

19
1
yanıtYanıtla
urfalı:

olsun

yanıt6
yanıt0
Ceyhanlı:

Bence devlet ailesinden hemen alsın çocukları sonra geç olur ailesi farklı yetiştirebilir

1
18
yanıtYanıtla
haso:

devlet, bu coçuklara burs vermeli

16
0
yanıtYanıtla
Objektif ve nesnel:

Can kurban bayrağıma...

12
2
yanıtYanıtla
osmaniyeli:

lan bizi kim yıkabilir be :) duygulandırdılar beni helal olsun gençler size

14
0
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title