Haberler

Yenimahalle'ye Yeni Kültür Merkezleri Geliyor

Kültür ve sanatın başkenti Yenimahalle’ye; Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi ile Batıkent Kültür Merkezi’nin ardından dört yeni kültür merkezi yapılıyor.

Kültür ve sanatın başkenti Yenimahalle'ye; Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi ile Batıkent Kültür Merkezi'nin ardından dört yeni kültür merkezi yapılıyor.

İhaleleri yapılan Serhat ve Ata (Susuz) ile ihale sürecinde olan Turgut Özal ve Kaletepe kültür merkezlerine ilk kazmalar vuruluyor.

Yenimahalle'de yaşayan kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla genciyle, yaşlısıyla engellisiyle 7'den 70'e her yaş grubunda vatandaşın faydalanacağı yeni kültür merkezlerinin 10 ay içinde bitirilerek hizmete açılması planlanıyor.

Turgut Özal Kültür Merkezi

Turgut Özal Mahallesi'nde 5 bin 200 metrekare alan üzerine projelendirilen tesiste; anaokulu ve gündüz bakımevi, kültür merkezi ve spor merkezi, YENİMEK kurs merkezine ait atölyeler, kütüphane, taziye evi ve mutfak ile İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi ve mescit yer alacak.

Ata (Susuz) Kültür Merkezi

Susuz Mahallesi'nde yaklaşık bin 900 metrekare kapalı inşaat alanına sahip proje toplam üç kattan oluşuyor. Çok amaçlı olarak kullanılması planlanan Ata Kültür Merkezi içerisinde; İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi, taziye evi ve mutfağı, mescit, çok amaçlı salon ve hazırlık odaları, atölyelerin bulunduğu YENİMEK kurs merkezi ve kütüphane yer alacak.

Serhat Kültür Merkezi

Serhat Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin metrekare inşaat alanına sahip tesis üç kat olarak projelendirildi. Serhat Kültür Merkezi içerisinde; taziye evi ve mutfağı, mescit, 215 kişilik konferans salonu ve hazırlık odaları, İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi, kütüphane, atölyelerin yer aldığı YENİMEK kurs merkezi ve fitness salonu yer alacak.

Kaletepe Kültür Merkezi

Kaletepe Mahallesi'nde yaklaşık 2 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip proje toplam 3 kat olacak. Merkez içerisinde; çok amaçlı salon ve hazırlık odaları, kütüphane, atölyelerin yer aldığı YENİMEK kurs merkezi ve fitness salonu yer alacak.

Yenimahalle'nin halka dokunan yatırımlarıyla her zaman örnek olduğunu hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ihaleleri yapılan kültür merkezlerinin 10 ayda tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Turgut Özal Kaletepe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title