Haberler

Yenimahalle Belediyesi'nden 'Sinema Günleri'

Geçtiğimiz Günlerde Düzenlediği İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması Ankara Finali'ne Ev Sahipliği Yapan Yenimahalle Belediyesi, Şimdi de Sinema Günleri Programını Başlattı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması Ankara Finali'ne ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediyesi, şimdi de sinema günleri programını başlattı.

Yenimahalle Belediyesi, ülke tarihinde bir dönüm noktası olan ve destansı bir nitelik taşıyan Çanakkale Savaşı'nı, bu savaşta şehit düşen 250 bini aşkın şehidi hatırlatmak, onların mücadelelerini canlı tutup gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla düzenleyeceği yarışma öncesi tarihi filmleri de göstermeye başladı. Çanakkale şehitleri için düzenlenecek programda görsel ve tarihin yaşatılması için bir programa hazırlanan belediye, çalışmalarına çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında Yenimahallelileri sinema ile buluşturuyor. Her çarşamba saat 10.00 ile 12.00 arasında ilköğretim öğrencilerine, cumartesi günleri vatandaşa yönelik akşam 19.00 ile 21.00 saatleri arasında sinema günleri düzenleniyor.

Yenimahalle Belediye Başkan Ahmet Duyar, "Ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığı, milli ve manevi değerlerimizin korunması uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizi anmak ve onların hatıralarını yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklere bir yenisini daha ekleyerek sinema günleri düzenledik. Sinema günlerimizde hem öğrencilerimiz ve hem de vatandaşımızı konuk ediyoruz. Belediyemizin bu kapsamda yapmış olduğu sinema ve tiyatro salonu her gün dolup taşıyor. Öğrencilerimizi ve vatandaşımızı sinemayla ve tiyatroyla tanıştırıyor, onlara güzel bir fırsat sunuyoruz. Ücretsiz olarak izleyebilecekleri filmlerimizi beğenecekleri kanaatindeyim. Yenimahalleli tüm öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı sinema şölenimize bekliyorum. Maddi imkansızlıklar sebebiyle sinemaya ve tiyatroya gidememiş vatandaşlarımız var. Bu özlemlerini nezih ortamda dizayn ettiğimiz salonumuzda bizimle gidersinler, aileleriyle birlikte misafirimiz olsunlar" dedi.

(TAN-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title