Haberler

Yeni Helikopteri Görme Heyecanını Yenememiş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumlarındaki duruşma salonunda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile müştekiler, yakınları ve avukatları katıldı.

Sanık eski Kara Havacılık Okulu Bakım Komutanı albay Muzaffer Kartopu, savunmasında iddianamede isnat edilen suçları kabul etmediğini söyledi.

Kartopu, CH-47 model helikopter için gerçekleştirilecek tören hazırlıkları dolayısıyla 15 Temmuz'da mesaisini normal saatte bitirmediğini belirterek, akşam saatlerinde de Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın birliğe gelerek hangarları gezdiğini anlattı.

Terör saldırısı olabileceği gerekçesiyle helikopterlerin Akıncı Üssü'ne tahliyesinin gerçekleştirileceği emri geldiği için uçuş hattına giderek bir Skorsky helikopteri bahsi geçen üsse götürdüğünü savunan Kartopu, amiri konumundaki komutanlar da mesaide olduğu için aklına bir olumsuzluk gelmediğini iddia etti.

Kartopu, Akıncı Üssü'nde beklediği yerde elektriklerin kesildiğini, bir ara darbe girişiminden de haberdar olunca sabaha kadar hiçbir şey yapmadan beklediğini öne sürdü.

Akıncı'ya gittikten sonra herhangi bir uçuş gerçekleştirmediğini anlatan Kartopu, sabah olup üsten çıktığında jandarma ekiplerine teslim olduğunu iddia etti.

Kartopu, "Benim terör saldırısı nedeniyle helikopteri Akıncı Üssü'ne tahliye etmem, sizin arabanızı binanın dış cephesinde bakım yapılıyor diye üzerine bir şey düşmemesi için park yerinden başka bir park yerine götürmeniz gibi." dedi.

Amirleri haricinde kimseden emir almadığını, aldığı emirlerin de kanunsuz olmadığını iddia eden Kartopu, tahliyesini istedi.

"Yardım amacıyla" helikoptere binip Akıncı'ya gitmiş

Sanık eski albay İsmail Yolcu ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kara Havacılık Denetleme Üyesi olduğunu belirterek, envantere yeni giren CH-47 yük helikopterini görmek, ayrıca tazeleme uçuşlarını koordine etmek için Güvercinlik'e gittiğini öne sürdü.

"CH-47 helikopterini görme heyecanımı engellemem mümkün değildi çünkü projede çok çalıştım." diyen Yolcu, akşam saatlerinde Güvercinlik'e giriş yaptığında bir koşuşturmaca ve karmaşa gördüğünü söyledi.

İçeri girdikten sonra gördüğü bir gruba ne olduğunu sorduğunu, onların da terör tehdidi nedeniyle tahliye uçuşu olduğunu söylediğini savunan Yolcu, yardıma ihtiyaç olup olmadığını sorduğunda ise "olur" diyen çıkmadığını ileri sürdü. Yolcu, uçuş hattında da yardım isteyen olup olmadığını sorduğunda, isteyen bulunmadığını iddia etti.

Yardım amaçlı uçuş hattındaki bir helikoptere bindiğini öne süren Yolcu, gittikleri yerden de personeli getirecek bir helikopter olacağını düşündüğünü savundu.

Yolcu, gittikleri yerin neresi olduğunu bilmediğini ve indiklerinde Akıncı Üssü'ne geldiğini fark ettiğini ileri sürdü.

Helikopter kullanmadığını, bir suça da iştirak etmediğini iddia eden Yolcu, sadece acil ve kritik bir durum olduğu için yardım etmek istediğini öne sürdü.

Yolcu, FETÖ üyesi olduğu iddiasının da doğru olmadığını savundu.

Sanık Yolcu, savunmasına öğle arasından sonra devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Yolcu Zeki Çolak Sincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title