Haberler

Yedisu'da İlk Kez Sahnelenen Tiyatro Oyununa Büyük İlgi

Bingöl'ün Yedisu İlçesinde Özel Bir Tiyatro Ekibi Tarafından İlçede İlk Kez Sahnelenen "Çatkapı" Oyununa Vatandaşlar Büyük İlgi Gösterdi.

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde özel bir tiyatro ekibi tarafından ilçede ilk kez sahnelenen "Çatkapı" oyununa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kaymakam Çetin Kılınç katkılarıyla ilçeye getirilen ekibin oyununu yaklaşık bin 500 vatandaş izledi. Virgül Tiyatrosu oyuncuları tarafından İlçe Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİO) spor salonunda sahnelenen oyun, küçükler ve büyükler için iki ayrı oynandı. İlçe için ilk olma özelliği taşıyan tiyatroyu izleyen vatandaşlar ve öğrenciler oyunu beğendiklerini söylerken, bu tip aktivitelerin devamını istedi. Çok zor şartlar altında da olsa bölgeye gelerek hayatlarında hiç tiyatro görmeyen insanları tiyatroyla tanıştırmadan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden tiyatro oyuncularından Enver Demirkan, "Sanata aç olan bölgelere gitmekten, oradaki vatandaşlarımızı eğlendirmekten son derece kıvanç duyuyoruz. Buradan Kültür Bakanlığı'ndan destek alan tiyatrolara sesleniyorum. İstanbul'da bulunmak yerine, sanata muhtaç olan yerlere gitsinler" ifadelerini kullandı.

Demirkan, ayrıca ekibi adına yaptığı katkılardan dolayı Kaymakam Kılınç'a teşekkür etti.

(MD-MÇ-MET-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title