Haberler

Beylerin evlilikte değişimleri

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
30.03.2022 09:26

Instagram hesabımın sıkı takipçilerinden bir abimiz öyle bir mesaj attı ki, nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Evli ve çocukları olan bu abi, önceden paylaştığım; ''Anlamak'' sözüyle ilişkiler de derin bir mana var. Karşınızdaki kişiyi önemsediğiniz ve dinlediğinizin çok ötesinde hissettiği duyguya ortak olmak. Partnerinizi dinleyin ve gerçekten anlayın. ''Seni anlıyorum'' sözünü hissettirmeyi ihmal etmeyin. Postumu paylaştığım gün evliliğine dair sorular içeren bir mesaj atmıştı. Bende yanıt verdim ve eşine ''hediye almasını, beklemediği anda sürprizler yapmasını'' tavsiye etmiştim. Abimiz dediğimi yapmış ve bana gönderdiği mesajı paylaşacağım sizlerle.

''Dediğiniz gibi hediye aldım ve süprizler yaptım. Fakat atladığım bir konu vardı. Onu da makalelerinizde gördüm. Analizleriniz harika. Birbirimize yeterince vakit ayıramıyoruz illa yan yana olmak değilmiş. Eşim evde ve çocuklarla ilgileniyor. Bende özel sektörde çalışıyorum. Hep bir koşuşturmaca işim. Sizin paylaşımlarınızdan anladım. Ve şöyle yaptım; eşimi çocuklarla birlikte gezmeye gönderdim. Evde kimse yokken eşimin günlük yaptığı temizlikleri yaptım. Camlardan, mutfağa ve banyoya bildiğiniz tepeden tırnağa temizledim her yeri. Geldiklerinde bunu gören eşim o kadar çok mutlu oldu ki anlatamam. Bundan sonraki süreçler de aile ve evimize dair kadın – erkek ayrımı yapmadan her şeyi birlikte yapıyoruz. Hocam gerçekten tüm kalbimle söylüyorum iyi ki varsınız. Kitaplarınızla ve paylaşımlarınızla gurur duyun. Biz gurur duyuyoruz. Paylaştığınız hiçbir şey boş değil. Okudukça ve uyguladıkça eşimle daha mutlu oluyoruz. Sizi her zaman takip ediyoruz. Bu farkındalığı kazandırdığınız için teşekkür ederim. İyi ki varsınız, başarılarınız daim ve sonsuz olsun.

Bu gelen mesajla kendi mutluluğumu buraya yazmamın mümkünü yok. Şimdi diyeceksiniz ki, Özge hanım bunları niye anlattı? :) Aile hayatında eski zamanlardan gelen etiketleri kullanmamanız için… Kadın evi temizler, çocuklarla ilgilenmek kadınların görevidir. Bu etiketlerden lütfen vazgeçin. Eşiniz çalışıyorsa ve ev hayatında işlerinde yardımcı olun. Çalışmıyorsa da bir hafta sonu iş bölümü yapın ve birlikte temizlik yapın. Sevdiğiniz yemekleri eşiniz ve çocuklarınızla hep birlikte hazırlayın. Bu tarz davranışlar hem eşinize destek olmanızı sağlar. Hem de ailenizle birlikte yaptığınız eğlencedir. Herkes bu hafta sonu eşi ve çocuklarıyla birlikte mutfağa girip, hep birlikte pasta yapmayı deneyin. Bakalım ortaya nasıl bir eğlence ve mutluluk çıkacak. :)

title