Haberler

Kuyruk sokumu ağrısı neden olur?

Necdet Döner

Necdet Döner

Fizyoterapist
21.02.2022 10:33

Kuyruk sokumu omurganın son bölümünde ve içeriye doğru kıvrım yapan, dört kemiğin kaynaşması sonucunda üçgen görünümlü bölgedir. Kuyruk sokumu ağrıları kadınlarda daha sık görülmektedir. Bunun nedeni kadınlarda leğen kemiği yapısının kuyruk sokumunu daha korunmasız kalmasından kaynaklanmaktadır.

Kuyruk sokumu ağrısı nedenleri?

Kuyruk sokumu ağrısının genel sebebi o bölgeye alınan darbe veya düşmedir. Diğer nedenler arasında ise hareketsiz yaşam, ağır yük kaldırma, fazla kilo, sinir sıkışması, bedeni yoracak şekilde yapılan fiziksel aktiviteler gibi nedenler sayabiliriz.

Kuyruk sokumu ağrısı kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen sağlık problemidir. En önemli belirtilerinden o bölgede derin ve tekrarlayıcı bir ağrı hissedilmesidir. Otururken uzun süreli oturamaz veya daha çok yan oturma şeklini tercih ederler kuyruk sokumu bölgesine yük binmesi kişiyi daha rahatsız eder. Bu tür ağrılarınızda önce hekiminize başvurunuz.

Başlangıç aşamasında o bölgeye soğuk uygulama yapılabilir. Soğuk uygulama ağrınızı azaltmada etkili yöntemlerden biridir.

Kuyruk sokumunda hangi egzersizler yapılmalıdır?

Kuyruk sokumu ağrısını önemli derecede azaltacak yöntemlerden biri de egzersizdir. Egzersizleri doğru şekilde ve düzenli olarak yaptığınız takdirde kuyruk sokumu ağrısını hafifletebilirsiniz. Birkaç tane egzersizi tarif edecek olursam;

-Sırt üstü pozisyonda yatarak iki dizinizi kendinize doğru çekin birkaç saniye bekledikten sonra bırakın ve bunu on beş kez tekrarlayın.

-Ayaktayken ellerinizle ayak parmaklarınıza dokunmaya çalışın son noktaya geldiğinizde birkaç saniye bekleyin ve doğrulun bunu da on kez tekrarlayın.

Bu iki egzersizi düzenli olarak yaptığınız zaman kuyruk sokumu ağrısını en aza indirebilirsiniz. Doğru egzersiz için mutlaka fizyoterapistinize başvurunuz.

title