Haberler

Mustafa Şahin Bülbül Yazıları

Yazarın Tüm Yazıları

Memento Mori: Fani Olduğumuzu Hatırlamak

Memento Mori: Fani Olduğumuzu Hatırlamak

Günümüzde, çoğu insanın hayatı, sürekli bir koşturmaca ve hedeflerin peşinde geçiyor. Başarı, mutluluk ve ilerleme arayışı içindeyiz, ancak bazen..
26.04.2024
Veriden bilgeliğe bağlantıların dokusu: Bilgi, dönüşüm ve insanın anlam arayışı

Veriden bilgeliğe bağlantıların dokusu:..

Günlük hayatımızda, birbirinden farklı alanlar arasında derin bağlantılar kurmamız nadiren fark edilir. Ancak, düşündüğümüzde, görünürde farklı olan..
08.04.2024
Her gün, yeniden doğarız!

Her gün, yeniden doğarız!

Başka bir sabah daha doğar, taptaze bir başlangıçla gözlerimizi dünyaya açarız. Yeni bir gün, yeni bir umut, hayatın bize armağan ettiği en değerli..
01.04.2024
Karıncanın İntiharı: Değerin Küçümsendiği Anlar

Karıncanın İntiharı: Değerin Küçümsendiği..

Toplumda, bazı kişilerin veya grupların değeri, ne yazık ki, adil olmayan ölçütlerle belirlenebilir. Bazıları, adeta görünmez birer varlık gibi kabul..
27.03.2024
Öğrenmesi en zor beceri: İletişim

Öğrenmesi en zor beceri: İletişim

Günümüzde, iletişim sadece insan ilişkilerinin temeli değil, aynı zamanda başarıya giden yolun anahtarıdır. İletişim, bir kişiden diğerine..
18.03.2024
Kaynaştırma sınıflarında kaynayan öğrenciler

Kaynaştırma sınıflarında kaynayan öğrenciler

Son yıllarda eğitim sistemimizde giderek daha fazla yer bulan kaynaştırma modeli, engelli öğrencilerin diğer öğrencilerle aynı sınıflarda eğitim..
14.03.2024
Nitelikli bir akademisyen olmak için

Nitelikli bir akademisyen olmak için

Günümüzde akademik dünya, sadece bilgi üreten değil aynı zamanda da bunu etkili bir şekilde ileten ve topluma aktaran liderler arar. Nitelikli bir..
10.03.2024
Eğitimde Sabır ve Strateji: Başarıya Giden Yol

Eğitimde Sabır ve Strateji: Başarıya Giden..

Eğitim, çocuklarımızın geleceğini şekillendiren önemli bir süreçtir. Bu süreçte, sabır ve strateji gibi kavramlar, özellikle başarıya ulaşmada hayati..
29.02.2024
Öğretmen Atamalarının Gecikmesi ve Genç Öğretmenlerin Bekleyişi

Öğretmen Atamalarının Gecikmesi ve Genç..

Ülkemizde her yıl binlerce genç, öğretmenlik mesleğine adım atmak için eğitim alıyor. Ancak maalesef, eğitimlerini tamamladıktan sonra karşılarına..
13.02.2024
İnsanın anlam anlayışı

İnsanın anlam anlayışı

Yaşamın anlamını bulmak, insanın varoluşunu derinlemesine sorguladığı ve içsel bir keşif yolculuğuna çıktığı temel bir gerekliliktir. Bu arayış,..
07.02.2024
Çocukevi

Çocukevi

Dilimizdeki kelimeler, toplumsal değişimlere ve yeni perspektiflere ayak uydururken bazen yepyeni anlamlar kazanabilir. Son zamanlarda, "okul"..
02.02.2024
İnadına yaşamak

İnadına yaşamak

Günümüzün karmaşık dünyasında, hayat bazen bizi zorlayabilir, sınamalarla dolu olabilir. Ancak bazen, yaşamak için direnmek ve inat etmek, hayatın..
26.01.2024
Sokrat'ın bilgelikteki mirası ve eğitimdeki evrensel ilkeler

Sokrat'ın bilgelikteki mirası ve eğitimdeki..

Antik Yunan düşünce tarihinde adını altın harflerle yazdırmış Sokrat, halk arasında karışık duygular uyandırmış ve Atina mahkemesinde savunma yapmak..
17.01.2024
Sınavlarda Başarılı Olmanın 10 Altın Kuralı

Sınavlarda Başarılı Olmanın 10 Altın Kuralı

Bence her öğrencinin karşılaştığı en büyük meydan okuma, başarıyla dolu bir sınav maratonunu başarıyla tamamlamaktır. Sınav stresi, yoğun ders..
08.01.2024
Seneye Görüşürüz!

Seneye Görüşürüz!

Yılın son günlerinde, saatler geri sayım yaparken ve yeni bir yıla hazırlanırken, her geçen yılın ardından bıraktıklarımızı düşünmek güzel olur...
29.12.2023
Astrolojinin Bilimsel Olmayan Temelleri

Astrolojinin Bilimsel Olmayan Temelleri

Astroloji, tarih boyunca birçok kültürde popüler olan ancak bilimsel bir temeli olmayan bir inanç sistemidir. Burçlar, gezegenler ve yıldız konumları..
19.12.2023
Eğitimde yenilik çabaları: Gelişmiş bir ülke olmanın anahtarı sadece müfredat mı? Müfredat nasıl olmalı?

Eğitimde yenilik çabaları: Gelişmiş bir ülke..

Eğer bana "10 dakikan var, hemen öğretmen yetiştirmek zorundasın" derlerse önce itiraz ederim ama sonra görevimi yapmak için öğretmen adaylarına..
17.12.2023
Eğitim Sistemi: Öğretmenlerin Doğru Yetişimi İçin Adımlar

Eğitim Sistemi: Öğretmenlerin Doğru Yetişimi..

"Eğitim, öğretmenin yeterliliğinde filizlenir. Doğru yetişen bir öğretmen, geleceğe güçlü bir toplum bırakmanın temel anahtarıdır." Ülkemizin..
10.12.2023
Bilimin doğası

Bilimin doğası

"Bilim, insanlığın ortak malıdır." (Marie Curie). Bilim, insanlığın evrende ne olduğunu, nasıl işlediğini ve neden olduğunu anlamaya yönelik..
03.12.2023
Öğretmensiz dünya nasıl olurdu?

Öğretmensiz dünya nasıl olurdu?

"Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" Bugün sizleri, hayal etmeye davet ediyorum. Bir dünya düşünün ki, o dünyada öğretmenler yok...
23.11.2023
1 2 3
title