Haberler

Yarım asırdır sürdürdüğü baba mesleğini devredecek çırak bulamıyor

Güncelleme:

Tokat'ta bakırcılık mesleğiyle uğraşan Mehmet Küçük, babasından devir aldığı mesleğini yarım asırdır sürdürmesine rağmen mesleği devredecek bir çırak bulamadığı için dertli.

Yarım asırdır sürdürdüğü baba mesleğini devredecek çırak bulamıyor

TOKAT Tokat'ta bakırcılık mesleğiyle uğraşan Mehmet Küçük, babasından devir aldığı mesleğini yarım asırdır sürdürmesine rağmen mesleği devredecek bir çırak bulamadığı için dertli.

Tokat'ta tarihi Taşhan içerisinde yarım asırdır bakırcılık mesleğiyle uğraşan Mehmet Küçük, babasının, amcalarının ve kardeşlerinin yaptığı aile mesleğini tüm zorluklarına rağmen devam ettiriyor. Tokat'ın en yaşlı ustası olan Küçük, mesleğin son temsilcilerinden olma özelliği taşıyor. Sürahi, semaver ve servis tabağı gibi eşyalar yapan Küçük, her geçen gün bakıra olan ilginin azaldığını belirtiyor. Yarım asırdır yaptığı mesleğinde usta olabilmek için 35 yıl kadar uzun bir sürenin gerektiğini söyleyen Küçük, yetiştirecek çırak bulamamaktan yana bir hayli dertli.

"Bu meslekte yetişen olmuyor, yetişmekte 35 yılı buluyor"

55 yıldır bakırcılık yaptığını belirten Mehmet Küçük, "Küçük yaşta başladım çalışmaya 55 yıla yakındır bu işi yapıyorum. Babam, amcalarım ve rahmetli kardeşlerim de bakırcılıkla uğraşıyordu. Hiç işlenmemiş bakırı alırım, dövme bakıra çeviririm. Şuan 70 yaşındayım 55 yıla yakın süredir bu işi yapıyorum. Buradaki ürünlerin çoğu hediyelik eşyalar, bakırı sevenler alıyor. Sadece hediyelik olarak da alınmıyor, günlük hayatta kullanıyor. Sürahi, servis tabakları ve kaymak tabağı gibi şeyleri bakır dövme olarak yapıyoruz. Çok sayıda bakırcı ve kalaycı vardı, benden yaşlı bakırcı kalmadı. Bir çoğu vefat etti, Allah rahmet eylesin hepsine. Bu meslekte yetişen olmuyor, yetişmekte 35 yılı buluyor. Ben de 55 yıldır yapıyorum ama bildiğim çok şey var, o yüzden bu meslek hemen öğrenilebilecek bir meslek değil. Sabrı olmayan bu mesleği yapamaz. Çırak bulamıyoruz, aşırı yüksek satışlarımız olmadığı için de çırak da gelip çalışmıyor" Şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mehmet Küçük Tokat Baba Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title