Haberler

Başıboş köpekler uyutulacak mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemenin taslak çalışması Meclis'te

Güncelleme:

Sokak hayvanlarına ilişkin tartışmalar devam ederken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, taslak çalışmalarının yapıldığını ve Meclis'e gönderildiğini dile getirdi. Tunç, uyutma formülüne ilişkin ise "Bunlar Meclis'te tartışılacak konular. Hayvanları koruma noktasındaki kararlılığımızı sürdürüyoruz" dedi.

Son yıllarda artan başıboş köpek saldırılarında çok sayıda can kaybı ve yaralanma yaşandı. Bu durum kamuoyunda tepki uyandırırken hükümete ise "Önlem" çağrısı yapıldı. Bu kapsamda AK Parti, sokak hayvanları ile ilgili yeni düzenleme için Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişikliğe hazırlanırken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, taslak çalışmanın Meclis'e geldiğini açıkladı.

4 BAKANLIK TASLAK ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Grup Toplantısı'nda sokak hayvanlarına ilişkin çalışmaya ilişkin soruları yanıtladı. Tunç, milletvekillerinin değerlendirmesine sunulacak çalışma için Tarım ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak taslak düzenlemelerinin yapıldığını dile getirdi.

SOKAK KÖPEKLERİNİN UYUTULMASI TARTIŞMASI

Gazetecilerin, sokak köpeklerinin uyutulması konusu hakkında sorulan soruya ise Bakan Tunç, "Bunlar Meclis'te tartışılacak konular." yanıtını verdi.

"YASAL DÜZENLEME İHTİYACI OLDUĞU ÇOK AÇIK"

Hayvanları koruma noktasındaki kararlılıklarını sürdürdüklerini altını çizen Tunç, "Hayvanları Koruma Kanunu çıkaran bir iktidarız. Hayvanları eziyet edenlere yönelik cezaları artırmıştık. Hassasiyetimiz devam ediyor. Çocuklara, yaşlılara, saldırıları da önlemek lazım. Bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğu açık." dedi. Denginin iyi koruması gerektiğini de vurgulayan Tunç, "Hem hayvanlarımızı koruyalım hem insan sağlığını tehdit edecek durumları kaldırmak lazım." diye konuştu.

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ DİNLENİYOR

Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme üzerinde çalışan AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ise "10 gün daha çalışırız. Toplumun tüm kesimlerini dinliyorum, henüz kesinleşmiş bir düzenleme yok. Bir teklif var çalışıyoruz." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Sokak Köpeği Yılmaz Tunç Hayvan Hakları Hukuk Yaşam Politika Güncel Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Bakmadan Geçme

Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var? 27 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 27 Temmuz burç yorumları nedir? Kripto emojileri X platformundan kaldırıldı mı? Kripto emojileri neden kaldırıldı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 26 Temmuz günün maçları nereden izlenir? İstihare namazı nasıl kılınır? İstihare namazı kaç rekat? İstihareye nasıl yatılır? Rüyada gül görmek ne anlama gelir? Rüyada kırmızı gül görmenin anlamı nedir?
Bazı il ve ilçeleri sayıp 'Sizden nefret ediyorum' diyen Mardinli Marilyn Monroe hakkında suç duyurusu

Bazı il ve ilçeleri sayıp "Sizden nefret ediyorum" diyen Mardinli Marilyn Monroe hakkında suç duyurusu

500

Yorumlar (13)

Fatih Erdem:

Dostlarımıza ölüm emri vermeden önce Tüm sokak köpekleri kısırlaştırılarak kulaklarına küpe takılarak belirlensin, ölenlerin yerine yenileri gelmeyeceği için her geçen gün azalacaktır böylece sorun çözülecektir, öldürülmeleri insanlık adına kara bir leke olur

34
94
yanıtYanıtla
SMMM:

dostunuzada size de !

yanıt70
yanıt25
SALİH:

Etrafı kapalı arazi ve kısırlaştırma. sokakta olduğu müddetçe ne yaparsan yap yinede ısırır. Her koloninin bir lideri olur ve o lider genelde kısır değildir

yanıt10
yanıt1
Murat Yıldırım:

Pitbul, buldog vb.. sokakta dolaştırıp hava atan insanları korkutanlara da bir çare…

52
1
yanıtYanıtla
Shef :

Bir kesim inadına karşı çıkıyor. fakat bir çözüm sunduklarına da şahit olmadım. Sanırım hiç kimse tamamen kaldırılsın demiyor, diyemez de. Çünkü köpekler de bu hayatın bir parçası, fakat kontrol altına tutulmaları gerekiyor. Bunu tartışmak lazım.

33
6
yanıtYanıtla
ismail bey :

Ya ihraç yada yerinde tüketim yapılmalı....

27
7
yanıtYanıtla
SUNSET null:

onlara son söz hakkı verilecek mi?

9
17
yanıtYanıtla
Alim Ceylan:

2Cİ BİR ALTARNATİFTE ,,,ÇİN,E İHRAÇ ETMEK ,,,

13
9
yanıtYanıtla
Ali Tokgönül:

Siz önce kadınları öldürenleri bi uyutun , gerisini hallederiz .

11
9
yanıtYanıtla
Mustafa pür:

Evet ozaman hayvan severler sizde evinize alin sokak köpeklerini böylece sizde ragat etmis olursunuz onlarda kurtulmus olur alin size cözüm

10
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title