Haberler

Denizi olmayan ilimizde şaşırtan yunus figürü! Görenler hatıra fotoğrafı çektirmeden gidemiyor

Güncelleme:

Kars'a 15 kilometre uzaklıkta bulunan eski Çakmak köyü yolundaki kayalıklardaki Yunus figürü vatandaşların ilgisini çekiyor. Eski yolu kullanan vatandaşlar kayalık önünde durarak yunus figürü önünde fotoğraf çekiliyor. Daha sonra da yoluna devam ediyor. Yunus figürünün 100 öncesinde kaldığı ileri sürülüyor.

Türkiye'nin en önemli tarihi bölgelerinden birisi olan Kars içerisinde barındırdığı 100 yıllar öncesine ait kalıntılarla da görenleri büyülüyor.

Denizi olmayan ilimizde şaşırtan yunus figürü! Görenler hatıra fotoğrafı çektirmeden gidemiyor

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİYORLAR

Yunus balığı figürün bulunduğu eski Çakmak köyü yolundaki kayalıklar da son günlerde yoğun ilgi görmeye başladı. Hemen yanı başından derenin geçtiği kayalıklara gelen vatandaşlar buradaki yunus figürü önünde fotoğraf çekiliyor.

Denizi olmayan ilimizde şaşırtan yunus figürü! Görenler hatıra fotoğrafı çektirmeden gidemiyor

VATANDAŞLAR KORUMA ALTINA ALINMASINI İSTİYOR

Bir süre figürü inceledikten sonra bölgeden ayrılıyor. Vatandaşlar yunus figürünün koruma altına alınarak Kars turizmine kazandırılmasını istiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kars Haberler

500

Yorumlar (2)

bayram cihat:

Haber Değeri Çok Yüksek. Kars da Deniz olmamasına Rağmen Bir Kaya parçasında Yunus Balığına Benzetilen Bir Figür Bulunmuş.Oysa ki bu tarz figürler Deniz olan illerimiz de gözükmekteydi?Bende de bu tarz hikaye çok aslında Beni de işe alabilirsiniz. Böyle Haber Yapmak herkese nasip olmaz

37
1
yanıtYanıtla
bekir yapici:

oda bir seymi denizi olmayan bir beldemizde sandukanin üzerindeki 2-3 santimlik camli pencereden kurumus derisi gözüken yunus baligi yillar icinde arap baba türbesi olarak bir ziyaret yeri olmus isin tuhaf tarafi bir asirdan fazla oralarda yasayan yerli halk bile buna inaniyor.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title