Haberler

Dede mesleği bıçakçılığı 3 kuşaktır sürdürüyor

Güncelleme:

Dövme Çelik'ten imal ettiği bıçak ile demir yonttu, çiviyi ortadan ikiye kesti 34 yıldır bıçak imal eden Atilla Kabakçı, çırak bulamadığı için dükkanın kapanmasından endişeleniyor

Dede mesleği bıçakçılığı 3 kuşaktır sürdürüyor

Dövme Çelik'ten imal ettiği bıçak ile demir yonttu, çiviyi ortadan ikiye kesti

34 yıldır bıçak imal eden Atilla Kabakçı, çırak bulamadığı için dükkanın kapanmasından endişeleniyor

ÇORUM - Çorum'da yaşayan 2 çocuk babası Atilla Kabakçı(47), yaklaşık 100 yıl önce dedesinin başlayarak babasının devam ettirdiği bıçakçılık mesleğini üçüncü kuşak olarak sürdürüyor.

Atilla Kabakçı, dedesi Aşır Kabakçının başlayıp, babası Beşir Kabakçı'ya devrettiği, babasından da kendinin öğrendiği bıçakçılık mesleğinin yetiştirilecek çırak bulunmadığı için devam edemeyeceğinden endişe duyduğunu dile getiriyor.

Kabakçı ailesi olarak Çorum'da bıçakçılık mesleğini 3 kuşaktır aynı dükkanda sürdüren ve bu meslekte ailenin son ferdi olmanın burukluğunu yaşadığını Atilla Kabakçı, "Bu meslek dedemden babama, babamdan da bana kalan yaklaşık bir asırdır yürüttüğümüz kültürel bir miras. İlkokul üçüncü sınıftayken babamın yanına gelmeye başladım. O yıllarda elimizle çektiğimiz körük vardı, o körüğü çekerek babama yardımcı olmayla başladım. İlkokulu bitirdikten sonra tamamen babamın yanında çalışmaya başlayarak bu sanata girmiş oldum. Yaşım 47 oldu, 13 yaşımdan buyana bıçakçılık sanatının içindeyim. Bu mesleği severek yapıyorum. Tek endişem bizimle birlikte bu mesleği yürüttüğümüz dükkanımızın kapısına kilit vurulması. Bu meslek iyi bir meslek ve bitsin istemiyorum" şeklinde konuştu.

'Bıçakçılık kıymetli bir meslek'

Çocukluğunda babasından öğrenerek başladığı bıçakçılık mesleğini yaşatmaya çalıştığını belirten Atilla Kabakçı, "Dede mirası bıçakçılık mesleğimiz kıymetli bir meslek. Babamdan öğrendiklerimle müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için çaba gösteriyor, sanatımı hakkıyla yapmaya çalışıyorum. Kaliteli malzeme ile kaliteli bir işçiliği buluşturarak müşteri memnuiyetini ön planda tutuyorum. Hitit sembolleri, Hattuşa hatırası tabletlerini taşa kazıma yapanların çakı bıçaklarını ben burada çıkma kamyon makaslarından el dövmesi olarak yapıyorum. Bıçak saplarını ise sağlam ve uzun ömürlü olması için keçi ve koyun boynuzu kemiklerini işleyerek yapıyorum. Bu vesile ile de tarihi hatıraların yapılmasında da katkımızın olduğu bıçakların ağzında kesinlikle körelme, dönme olmaz. İmal ettiğimiz bıçaklarımız taşı kazıdıkları gibi inşaat çivisini keser, demiri yontar, komple el işçiliğidir." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title