Haberler

Yol yapım çalışması nedeniyle taşınan asırlık türbenin içi boş çıktı

Güncelleme:

Çorum'da vatandaşların dilek dileyip dua ettiği 100 yıllık Safar Dede türbesi, yol yapım çalışması nedeniyle kaldırıldı. Yapılan kazıda türbenin için boş olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine türbeye 50 metre mesafedeki Garip Dede türbesi de araştırılınca onun da içinin boş olduğunu belirlendi.

Yavruturna Mahallesi'nde bulunan 100 yıllık 'Garip Dede' türbesi, geçen yıl Gazi Caddesi'ni Kıbrıs Caddesi'ne bağlamak için yapılması planlanan yol nedeniyle; Çorum Müftülüğü'nden alınan onayın ardından belediye ekiplerince kazı yapılarak, kaldırıldı. Kazıda, kalıntıya rastlanmayan türbedeki mezarın boş olduğu anlaşıldı.

Yol yapım çalışması nedeniyle taşınan asırlık türbenin içi boş çıktı

ARALARINDA 50 METRE MESAFE VAR

Belediye ekipleri sürdürülmek istenen yol yapım çalışmaları kapsamında; kaldırılıp, içi boş çıkan 'Garip Dede' türbesinin yakındaki 'Safar Dede' türbesi için de inceleme başlattı. Belediye ekiplerince 'Safar Dede' türbesinde yapılan kazıda da kaldırılan türbedeki mezarın boş olduğu ortaya çıktı. Yapılan kazı çalışmasında, mum yakılıp duaların yapıldığı türbede de herhangi bir kemik kalıntısına rastlanılmaması, şaşkınlık yarattı. Aralarında 50 metre mesafedeki türbelerin boş çıkmasıyla, kazı yapılan alan dolduruldu.

Yol yapım çalışması nedeniyle taşınan asırlık türbenin içi boş çıktı

3 METRE DERİNLİKTE KEMİK ARADILAR

Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar, mezar içi boş çıkan türbelerde hiçbir bulguya ulaşılamadığını söyleyerek, "İtinalı bir şekilde kazı yapıldı. Her iki türbede de kemik kalıntıları bulunamadı. Daha önce yol yapım çalışması nedeniyle Garip Dede olarak bilinen türbeyi kaldırmıştık ve içi boş çıkmıştı. Bugün de Safar Dede olarak bilinen türbeyi kaldırdık onun içi de boş çıktı. Belediye ekipleri, imam ve diğer yetkililerle birlikte kazı çalışmalarını takip ettik. Ekipler 3 metre aşağıya inerek kemik kalıntıları aradı ve hiçbir ize rastlanmadı"'

Yol yapım çalışması nedeniyle taşınan asırlık türbenin içi boş çıktı

İSİMLERİ YAŞATACAĞIZ'

Türbelerdeki isimleri yaşatacaklarını kaydeden Kaşar, "Tabi 'kemik bulunamadı' diye adını yaşatmayacak değiliz. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve Hasan Tuluk hocamızla beraber hemen yanındaki alana bir şehir çeşmesi ve dedelerimizin isimlerini yazarak adlarını yaşatacağız. Hatta bu sokağın adı da Garip Dede Sokağı olacak" diye konuştu.

Yol yapım çalışması nedeniyle taşınan asırlık türbenin içi boş çıktı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Çorum Müftülüğü Kıbrıs Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500

Yorumlar (52)

gıcık:

Millet koyun olunca

24
5
yanıtYanıtla
AYLIN:

BU TÜRBE OLAYLARI BIRINCI DÜNYA SAVASINDAN SONRA ERMENILERIN SÜRGÜN EDILMESIYLE DAHADA COGALMISTIR! KACMAK ZORUNDA KALAN ERMENILER TASIYAMADIKLARI DEGERLI ESYALARINI GENLEDE MÜCEVHERLERINI BIR YERLERE GÖMÜMÜP ORALARI TÜRBE DILEK AGACI SEKLI VERMIS TEKRAR DÖNECEK OLURSALAR BULA BILMEK ICIN. EHH BIZIM CAHIL HALKTA BIR AGACTA BEZ GÖRÜNCE AHA BU AGAC UGURLU DIYE AGACA TAPMAYA BASLAMISLARDIR. OYSAKI NE BIR AGAC NE BIR TÜRBE HIC BIR DERDINIZE DERMAN OLAMAZA OLMAZ!

22
6
yanıtYanıtla
Âdil:

Bu gören kazma kürek girer oraya

yanıt0
yanıt0
mehmet:

ne isterseniz Allahtan isteyin ölünün diriye faydası olmaz şirke girer büyük günahtır

27
0
yanıtYanıtla
cvp:

lütfen çok rica ediyorum EVLİYALARIN berzah alemindeki hayatını bilemeyenler oturdukları yerden ahkam kesmesin

yanıt2
yanıt7
vatandaş:

Tabii nasıl isteyeceğinizi bilmezseniz diyelim, çünkü istekler yalnız ve yalnız HAK TEALA''DAN istenir zaten ALLAH''TAN başkasında güç, kuvvet ve kudret yoktur fakat evliya denilen mübarek zatlar vesile edilerek dua edilirse çok güzel edilmiş olur, böylelikle günahta şirk de olmaz

yanıt8
yanıt6
HASAN DEDE:

YAV HE HE MESİHH

yanıt1
yanıt1
tr:

eşşek at kemiklerine senelerce dua edenler oldu bu ülkede normaldir

11
14
yanıtYanıtla
fatih:

benc ebütün türbeleri acıp bakmak lazım insanlar taşa duva etmesinler cünki coğu feyg

14
6
yanıtYanıtla
AYLIN:

INSANLAR GIDIP NE OLDUGUNU BILMEDIKLERI TÜRBELERDE IBADET ETMEYI BIRAKIP DILEKLERINI DUALARINI ISTEKLERINI DIREKT OLARAH TÜM ICTENLIKLE ALLAHA YÖNELTSELER DAHA DOGRU OLUR.

yanıt6
yanıt1
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title