Haberler

Bursa'da Atık Yemeklerden Mama Üretimi Yapılıyor

Güncelleme:

Yıldırım Belediyesi tarafından toplanan atık yemekler, kedi köpek mamasına dönüştürülerek, ilçedeki barınakta ve sokakta yaşayan hayvanlara ulaştırılıyor. Belediye tarafından kurulan mama üretim tesisi haftalık 2 ton yemek atığını mamaya dönüştürüyor ve üretilen mamalar hayvanseverlere dağıtılıyor.

Bursa'da, Yıldırım Belediyesi tarafından toplanan atık yemekler, kedi köpek mamasına dönüştürülerek, ilçedeki barınakta ve sokakta yaşayan hayvanlara ulaştırılıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yıldırım Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nde kurulan mama üretim tesisi ile haftalık toplanan 2 ton yemek atığı, kedi ve köpeklerin yiyeceği hazır mamaya dönüştürülüyor.

Haftada 1 ton mamanın üretildiği tesisten çıkan ürünler Veteriner İşleri Müdürlüğünün çalışmalarıyla başta Yıldırım Hayvan Barınağı olmak üzere, odak noktalarına ve hayvansever vatandaşlara ulaştırılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa'ya kazandırdıkları mama üretim tesisi ile kent genelinde hem gıda israfını önlediklerini hem de sokak hayvanlarına gıda temin ederek önemli ölçüde tasarruf sağladıklarını bildirdi.

Toplanan atık yemeklerin gerekli işlemlerden geçirilerek steril bir ortamda, yüksek oranda vitamin ve mineral içeren mamaya dönüştürüldüğünü aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz kamu kurum ve kuruluşlarından, otellerden ve lokantalardan yemek ve ekmek artıklarını topluyor. Toplanılan ekmekler kırma makinasında küçültülüyor ve yemeklerle birlikte mama makinasında belirli ısılarda işleniyor. İşlenen atıklar son olarak pelet makinasına getiriliyor ve burada hayvan dostlarının yiyebileceği şekilde boyutlandırılıyor. Paketlemesi yapılan mamalar, sokak hayvanlarına dağıtılıyor. Mama üretim tesisi ile haftada 1 ton mama üretiyoruz. Böylece yılda yaklaşık 3 milyon lira tasarruf etmiş oluyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu uygulamayla hem israfı önlüyoruz hem de sokak hayvanlarımıza destek oluyoruz."

Kaynak: AA / Yaşam

Yıldırım Belediyesi Yıldırım Bursa kedi Belediye Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title