Haberler

Ağaç sularken Bizans dönemine ait 1500 yıllık para buldu

Güncelleme:

Bursa'da Melike Sivri ağaç suladığı sırada eski döneme ait olduğunu anladığı bir para buldu. Kadın parayı müzeye gönderirken, paranın 1500 yıllık Bizans dönemine ait olduğu öğrenildi.

Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan Derbent Mahallesi'nde zeytin ağaçlarını sulayan Melike Sivri, o sırada yerde bir cisim olduğunu fark etti.

Ağaç sularken 1500 yıllık para buldu

BİZANS DÖNEMİNE AİT OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Paraya ilk baktığında eski bir döneme ait olduğunu anlayan kadın, müze ile iletişim kurdu. Parada yapılan ilk incelemelerde, üzerinde kabartmalı Hazreti İsa ve çiçek figürleri bulunan paranın 1500 yıllık Bizans dönemine ait olduğu öğrenildi.

Ağaç sularken 1500 yıllık para buldu

Sivri parayı müzeye teslim ederken, para üzerinde kapsamlı bir inceleme yapılacak.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

AMA YA:

BENİMDİ O PARA DÜŞÜRMÜŞTÜM

14
1
yanıtYanıtla
sercan:

kesin kesin ;)

yanıt1
yanıt0
Nasıl yaaa?:

Eee bu parayı ben sana borç olarak vermişdim !!

yanıt1
yanıt0
bakır bunlar.:

bende de 579 da hangi imparator varsa onun parası var. aynı bakır internette çokta para etmiyor bunlar altın gümüş olursa ne ala.

1
0
yanıtYanıtla
murat:

sende benden almıştın :D

1
0
yanıtYanıtla
pire nuri:

on para etmeyecek bizans bakır bir para müzede para vermez çuvallar dolusu vardır bunlardan müzelerde birde haber yapılmış

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title