Haberler

Yarım Asırlık Tiyatroda "Kapalı Gişe" Heyecanı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT), kurulduğu 1968 yılından bu yana en fazla ilgi gören oyunlarından "Dişi Horoz"u sanatseverlerle buluşturuyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT), kurulduğu 1968 yılından bu yana en fazla ilgi gören oyunlarından "Dişi Horoz"u  sanatseverlerle buluşturuyor.

Mehmet Beyazıt'ın yazdığı, Rıfat Çol ve Bülent Öztürk'ün yönettiği oyunun kostümleri, devlet tiyatrosundan temin ediliyor.

Ailenin önemine değinilen ve köşk hayatında yaşanılanları anlatan oyun  OBBKT'de sahneleniyor ve her hafta salı ile cuma günleri saat 20.00'de izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

OBBKT Genel Sanat Yönetmeni Ufuk Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunun kapalı gişe oynadığını ve izleyicilerden olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Ordu'da 1900'lü yılların başında tiyatro ile tanışıldığını anlatan Ersoy, "1964 yılında ise OBBKT resmen kurulmuş ve bu yıldan beri tiyatro yapan bir ilin tiyatrosunda görev alıyoruz. Bu sorumluluğun farkındayız ve bu bizim için çok önemli bir durum. OBBKT olarak çok azimli ve gayretli bir ekibiz.  Hepimizin çeşitli hedefleri var. Özellikle istiyoruz ki seyirci sayısını arttıralım. Aynı zamanda oyun sayımızı ve kaliteli oyunlar getirelim istiyoruz" dedi.

"Seyircinin çok zevk aldığı bir oyun"

Ersoy, oyunla 7 kez izleyicilerle buluştuklarını belirterek, şöyle dedi:

"Geleneksel Türk tiyatrosu örneği ve orta oyunu şeklinde harika bir oyun. Seyircinin de çok zevk aldığı bir oyun. Çünkü zaman zaman interaktif repliklerle seyircilerle diyaloglar içerisinde oluyoruz. 1900'lü yıllarda geçen oyunda bir köşkte babası ve dedesi de çalışan Mahmut karakterinin gözüyle konakta yaşananları anlatıyoruz. Hayatta en önemli kurumların başında da aile geliyor. Oyunumuzda basa basa ailenin önemi anlatılıyor. Bu oyunumuzun çok fazla kabul görmesinin başında da bu var."

Sanatseverlerin oyuna olan ilgisinin kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Ersoy, "İlgiden oldukça memnununuz. 200 kişilik bir salonumuz var. Kapalı gişe oynuyoruz. OBBKT'de kaç oyundan beri gişeye 'Bu akşam bilet kalmamıştır' tabelasını asıyoruz. Orduluların kendi tiyatrosuna ilgisi müthiş ve yoğun bir şekilde artarak devam ediyor. Bundan dolayı da çok memnun ve mutluyuz" diye konuştu.

Kentin en önemli değeri ve markasından biri olan tiyatronun ayağa kalktığını vurgulayan Ersoy, oyunun ilçelerde de sahneleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Beyazıt Ufuk Ersoy Karadeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title