Haberler

Yarıcı Fındık Üreticisine Tarlada Uygulamalı Eğitim

Yarıcı Fındık üreticisine tarlada uygulamalı eğitimDÜZCE - Ferrero, Tarım İl Müdürlüğü ve İşkur tarafından ortaklaşa düzenlenen Yarıcı fındık üreticilerine yönelik eğitim, uygulamalaı olarak bir fındık bahçesinde gerçekleştirildi.

Yarıcı Fındık üreticisine tarlada uygulamalı eğitim

DÜZCE - Ferrero, Tarım İl Müdürlüğü ve İşkur tarafından ortaklaşa düzenlenen Yarıcı fındık üreticilerine yönelik eğitim, uygulamalaı olarak bir fındık bahçesinde gerçekleştirildi.

Akçakoca'da bir fındık bahçesinde yapılan uygulamalı eğitime, Ferrero Sosyal Uzman Tuğçe Çiçek, Düzce Tarım il Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Burhan Şahin, Ferrero Bölge Geliştirme Müdürü Murat Akbaş ve çok sayıda yarıcı fındık üreticisi katıldı.

Düzce İl Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Burhan Şahin, Yarıcı fındık üreticilerine bir fındık bahçesinde dal budama, filiz alma gibi bir çok alanda uygulamalı eğitim verdi.

Ferrero Bölge Geliştirme Müdürü Murat Akbaş, Yarıcı tabir edilen fındık üreticilerine 4 gündür eğitim verildiği son gün ise sahada uygulamalı eğitimden geçtiklerini belirterek, "İl tarım müdürlüğüne bağlı Ziraat mühendisimizle birlikte uygulamalı eğitimlerde, çiftçilerimize doğru budamanın nasıl yapılacağını,doğru filiz alma,dal çıkarma ve uç budama konularında eğitimler veriyoruz. Sonuçları ilerde hep birlikte değerlendireceğiz" dedi.

Fındık üreticileri ise uygulamalı eğitimde bir çok bilmediklerini öğrendiklerini belirterek, "Dededen ve babadan kalma öğrendiklerimizle neyi yanlış yaptıklarımızı öğrendik. Tarlalarımızda uygulayacağız ve verimi artıracağımızdan eminiz. Bu eğitim bizlere çok şeyi bilmediğimizi öğretti. Eğitimlerden memnunuz" diye konuştular.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhan Şahin Düzce İŞKUR İŞKUR Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title