Haberler

    Yaptırımlara Rağmen İran ile Irak Arasındaki Petrol Takası Sürüyor

    İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, İran ile Irak arasındaki petrol takasının sürdüğünü ve Kerkük petrolünü tankerlerle taşımaya devam edeceklerini bildirdi.

    İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, İran ile Irak arasındaki petrol takasının sürdüğünü ve Kerkük petrolünü tankerlerle taşımaya devam edeceklerini bildirdi.

    ABD Başkanı Donald Trump'ın kararıyla 5 Kasım'da devreye girmesi beklenen ve İran'ın petrol ihracatını en aza indirmeyi hedefleyen ikinci aşama yaptırımlarla kendi petrolünü satmakla zorlanacak Tahran yönetimi, buna rağmen Irak'ın Kerkük kentindeki petrolden vazgeçmek istemiyor.

    Zengene, Bloomberg'e verdiği ve İran hükümetine ait internet sitesinde yayınlanan açıklamasında ABD'nin yaptırımları ve petrol sevkiyatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    İran ile Irak arasındaki petrol takasının sürdüğünü ve Kerkük petrolünü tankerlerle taşımaya devam edeceklerini söyleyen Zengene, iki ülke arasındaki petrol ticaretini de artırmak istediklerini belirtti.

    İran Petrol Bakanı Zengene, Irak'ın petrol üretimini uzun süredir artırmadığını, bunun delillerle sabit olduğunu ileri sürdü.

    ABD Enerji Bakanı Rick Perry'nin geçen hafta Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ve Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid Falih görüşmesine ilişkin, İran'a yönelik yaptırımlarda Rusya'nın ABD ile birlikte hareket edeceğini düşünmediğini vurgulayan Zengene, "Bana göre bu bir propaganda. ABD'liler sürekli olarak muhtelif yerlere giderek tehditlerde bulunuyor. Bizimle irtibat kuran şirketlere, yarım saat içinde telefon açıyor ve tüm çalışmalarını yakın takibe alıyorlar." diye konuştu.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Sektörel

    Zengene Irak İran Sektörel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title