Haberler

Yağmur Dergisi 5.hikaye Yarışması Sonuçlandı

Yağmur Dergisi 5. Hikaye Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

Yağmur Dergisi'nden yapılan açıklamaya göre, bu sene beşincisi düzenlenen hikaye yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Yedirenk Sanat Vakfı'nda gerçekleştirilen törenle verildi. Ödül törenine edebiyat camiasının önde gelen isimleri katıldı.

Toplam 758 hikayenin yarıştığı yarışmada gönderilen hikayeler üç aşamada incelendikten sonra 13 hikaye finale kaldı. Dergi editörleri ve ardından da jüri üyelerinin titiz çalışmaları ve okumaları sonucunda ilk üç ve mansiyonlar belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yağmur Dergisi Editörü Yusuf Gündüz, daha önceki yıllarda yapılan yarışmalara nazaran bu yıl ki hikaye yarışmasının hem nicelik hem de nitelik olarak müspet yönde kendini farklı kıldığını belirtti.

Gündüz, törenin açılış konuşmasında şunları kaydetti:

"Bize ulaşan metinlerin zarflarından çıkarılıp tasnif edilmesinden jürinin değerlendirme sürecine kadar yarışmanın heyecanı üzerimizden hiç eksik olmadı. Her sene üzerine koyarak bu yarışmayı sizlerin eliyle bir değer haline getirme uğraşı içerisindeyiz.

Katılımdaki artış ve gönderilen hikayelerin kalitesi doğru yolda olduğumuzun en büyük göstergesidir. Bu noktada özellikle bir hususa vurgu yapmak istiyorum ki o da hikayelerin yarışmayla sınırlı kalmaması, arkadaşlarımızın yazdıkça yazdıklarını bizlerle paylaşmaya devam etmesidir."

-"Yağmur Dergisi Sınırlarını Genişletmeli"-

Yarışmanın jüri üyeleri Necip Tosun, Cemal Şakar, Recep Şükrü Güngör ve Şemsettin Yapar da bu seneki yarışmada gözle görülen değişim ve gelişimin önemine değindi. Yağmur Dergisi'nin organizasyonunda jüri üyeliği yapmanın onur verici olduğunu söylediler.

Cemal Şakar, yarışma çerçevesinde kendisine gönderilen hikayelerin beklediğinin ötesinde bir seviyeye sahip olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yağmur Dergisi'nin yayın hayatına başladığından bu yana seviyeli ve ilkeli bir yayıncılık anlayışı ortaya koyduğunu dile getirerek, "Ama artık bu duruşu muhafaza ederek sınırlarını genişletmesinin vakti de çoktan gelmiştir. Bundan sonraki yıllarda iyi hikayecilerimizin sayısının artışını ve bu artışın da edebiyatımıza yapacağı katkıyı heyecanla bekleyeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Yarışmada dereceye girenlere ve mansiyon almaya hak kazananlara jüri üyeleri tarafından birer plaket verildi. Ümit Şimşek'in Gece Bekçisi adlı hikayesiyle birinciliği kazandığı yarışmada ikinciliği "Ve Kalem Yazarak Katlanır" ile Senem Gezeroğlu, üçüncülüğü de "Siyah Eller" ile Beyza Petek elde etti. Ali Hakan Kişioğlu, "İki Selim"; Ekrem Sakar, "Serçe Parmağı"; Kürşat Küççük de "Doğum Günü" ile mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Programın sonunda Yağmur Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Ali Gökçe tarafından jüri üyelerine yarışmaya yaptıkları katkılardan dolayı birer plaket verildi. Yarışmanın jüri üyelerinden olan Cihan Aktaş geceye katılamazken, Nihat Dağlı, Suavi Kemal Yazgıç, Hasan Çağlayan, Yılmaz Yılmaz geceye katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Gündüz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title