Haberler

Volvo Adventure Proje Yarışması"nın Türkiye Birincisi Avcılar Anadolu Teknik Lisesi Oldu

Volvo'nun Gençler Arasında Çevre Bilincini Yaygınlaştırmak ve Geliştirmek Amacıyla Birlemiş Milletler (BM) Çevre Programı İşbirliğiyle Dünya Genelinde Düzenlediği "Uluslararası Volvo Adventure Çevre Projesi Yarışması"nın Türkiye Ayağının Finalistleri Ceylan Intercontinental Otel'de Gerçekleştirilen Törenle Duyuruldu.

Volvo'nun gençler arasında çevre bilincini yaygınlaştırmak ve geliştirmek amacıyla Birlemiş Milletler (BM) Çevre Programı işbirliğiyle dünya genelinde düzenlediği "Uluslararası Volvo Adventure Çevre Projesi Yarışması"nın Türkiye ayağının finalistleri Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleştirilen törenle duyuruldu.

168 proje ile dünyada Volvo Adventure'a en yüksek başvuru sayısını yakalayan Türkiye tüm yarışma genelinde geçen sene de olduğu gibi bir rekora daha imza attı. Yarışmadaki 168 finalistin sayısı önce Uluslararası jüri tarafından ön eleme ile ilk 30'a indirildi, sonrasında Türkiye jürisi bu 30 projeyi değerlendirerek seçimini yaptı. Bu oylama sonucunda yarışmaya İstanbul'dan katılan Avcılar Anadolu Teknik Lisesi "Kağıt ve Pil Biriktirerek Felaketleri Silelim" projesi ile Türkiye birincisi seçildi. Avcılar Anadolu Teknik Lisesi, Mayıs ayında İsveç'in Göteborg kentinde düzenlenecek olan uluslararası finalde Türkiye'yi temsil edecek.

Yarışmada diğer derece alan okullardan Büyük Kolej, "Atık Kızartma Yağlarının Geri Dönüştürülmesi ve Bunlardan Enerji Üretilmesi" projesi ile ikincilik, Özel Yakacık Balkanlar Koleji ise "Mavi Yıldızlar" adlı projesiyle üçüncülük ödülüne hak kazandılar.

"KAĞIT VE PİL BİRİKTİREREK FELAKETLERİ SİLELİM" Avcılar Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri, "Kağıt ve Pil Biriktirerek Felaketleri Silelim" projesini hazırlarken, okullarda çevre sorunlarına eğilerek, öğrencilerden başlayarak tüm toplumun çevre duyarlılığının gelişmesine yardımcı olmak, aşırı pil ve kağıt tüketimini engellemek, bu malzemelerin atığını azaltarak, atıkların tekrar kullanılmasını sağlamayı hedeflediler. Bu hedeften de yola çıkarak, kağıtların ve pillerin geri kazanılmasını sağlayarak ağaç kesiminin engellenmesini, pil üretimi için gerekli zararlı kimyasalların azaltılmasını, daha az kağıt ve pil kullanılmasını da sağladılar.

Öğrencilerin ayrıca çok önem verdiği başka bir hedefi ise, projeye diğer okulların katılmasını sağlayıp çalışmalarının kapsamını ve üretkenliğini genişletmek oldu.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 10 BİN DOLAR Volvo Adventure Proje Yarışması'nda ülkelerinin birincileri olan ekipler, projelerini 12-17 Mayıs tarihinde İsveç'te düzenlenecek uluslararası finalde sunacak. Finalde dereceye girecek projelerin ekiplerini ise çeşitli armağanlar bekliyor. Birinci olan ekibin 10 bin dolar, ikincinin 6 bin dolar, üçüncünün ise 4 bin dolar ile ödüllendirileceği finalde, dereceye giren projeler ayrıca, Volvo Adventure web sitesinde yayınlanarak tüm dünyaya duyurulacak.

(BGO-BGO-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title